Maceo Napisano 23 Maj 2006 Napisano 23 Maj 2006 Wkładam stronkę do html'a i pojawił się problem. stronka to: http://www.ipmt.iceam.com tam jest taki pas tła pod samym spodem (szary) idea jest taka, żeby zawsze był pod spodem. ale kurde.. robi się na 100% fajnie, ale jak strona nie mieści się w oknie to to tło zostaje na 100% viewportu a nie 100% body.. jak to zrobić żeby się nie przycinało do okna ?!
piotrek Napisano 23 Maj 2006 Napisano 23 Maj 2006 Nie zupełnie rozumiem... Rozmiar tego ma się zmieniać w zależności od wielkości okna, czy nie, bo chyba się pogubiłem.
Maceo Napisano 23 Maj 2006 Autor Napisano 23 Maj 2006 No jak zauwazyć można kiedy treści jest więcej niż miejsca w oknie to pasek szary dostosowuje się do rozmiaru okna, a nie do rozmiaru strony, czyli przycina go.
piotrek Napisano 23 Maj 2006 Napisano 23 Maj 2006 Jeśli to jest komórka tabeli, to zdefiniuj jej wysokość w CSS'ach. Jeśli to jest lub coś innego, to też.
Maceo Napisano 23 Maj 2006 Autor Napisano 23 Maj 2006 hmm.. no.. jakby to powiedzieć... css to podstawa.. jak pewnie widziałeś w źródle to wszystko jest w css.... i się .. validuje ;) chodzi o jakiś niuans, myślałem, ze ktoś się spotkał z problemem.
Balas Napisano 23 Maj 2006 Napisano 23 Maj 2006 Moglbys narysowac OCB bo ja nadal nie kojarze ^^ chodzi o " " zeby bylo na cala wysokosc ? Wsadz w to TD reszte strony. W CSSie wysokosc 100% ma zawsze wysokosc okna, wiec zostaje ci wstawienie wysokosci w TD a tak na marginesie to co robi Jak strona nie jest zgodna z xHTMLem? Albo dajesz HTML 4.1 albo robisz strone na Divach i wywalasz tabelki :)
Maceo Napisano 23 Maj 2006 Autor Napisano 23 Maj 2006 Hm.. chcę obejść wkładanie całośći w td... ale chyba nie uda się.. a jeżeli chodzi o zgodność: http://validator.w3.org/check?uri=www.ipmt.iceam.com pisze, że luz... tabelki są zgodne z tym... no bez przesady..
Rekomendowane odpowiedzi