adek Napisano 26 Maj 2006 Napisano 26 Maj 2006 Dostępne jest już demo Maxwell Render 1.0. Ograniczenia to: - znak wodny w punkcie centralnym obrazu - rozdzielczość ograniczona do 800x600 - brak możliwości renderingu sieciowego - brak wsparcie dla renderingu w oknie viewport. Demo jest nieograniczone czasowo.
thorgal Napisano 6 Czerwiec 2006 Napisano 6 Czerwiec 2006 a jak to zainstalowac? bo nigdzie nie napisali albo jam jest slepy
MassTA Napisano 7 Czerwiec 2006 Napisano 7 Czerwiec 2006 Masakra z tym progsem... najpierw przy instalacji wyskakiwał tajemniczy błąd "Error 1723.There is a problem with this Windows Installer package. A DLL required for this install to complete could not be run. Contact your support personnel or package vendor.". Po jakichś 2 godzinach błądzenia po google.com odkryłem że przyczyna leży w braku windows installer 3.1. Jak już jakimś cudem zainstalowałem, to chciałem zainstalować plugin do Google SketchUp, ale niestety nie działa z darmową wersją (w sumie nigdzie nie twierdzili że zadziała, a tylko ja miałem taką nadzieje), więc odpaliłem to Maxwell Studio. Ze standardowych scenek dostarczanych z programem wyrenderowała sie jakaś kulka, ale jak spróbowałem zaimportować swój model i wyrenderować, to uparcie pisze że brakuje mu pliku *.mxs. Chyba musiałbym na głowe upaść żeby po takiej wersji demo dać za to 900€. :P
chwatu Napisano 7 Czerwiec 2006 Napisano 7 Czerwiec 2006 Siema jakby ktoś to zainstalował pod archicada 9 i napisał jak to również byłbym bardzo wdzięczny bo nigdzie nie widze pliku z rozszerzeniem apx. a taki jest podobno potrzebny...
Amrun Napisano 7 Czerwiec 2006 Napisano 7 Czerwiec 2006 hehe u mnie sie wylacza z chwila wcisniecia render ;)
m.arc.in Napisano 9 Czerwiec 2006 Napisano 9 Czerwiec 2006 no z tym archicadem to mały problem... plik, który tam jest to image dysku z maca... ale za cholere go nie można otwożyć... nie wiem może coś im sie pokiłbasiło...
Rekomendowane odpowiedzi