Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!!

chcialbym wkoncu opanowacto cholerne mapowanie :D

i mam taki problem zrobilem tak jak klicek w tutku ale wyszlo tak jak na obrazku :) czemu??

ps. klicku powiedz mi jak robisz ze zaznaczasz edges do ciecia (te na zielono) w normalnym oknie geometrty a nie oknie unwrpa ??

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 787
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

WItam!!

ok :)

wiec tak mam problem gdyz moj model to jest glowa z maxa (.3ds) importowalem do wingsa usunalem polowke glowy i dalem creat virtual mirror ale robi mi glowe (tzw druga polowke) pod katem :) da sie zrobic aby bylo dobrze ??

a jak nie mam mirrora to jak nie moge dawac hardedgy na cala dlugosc?? bo nie kumam ?? :)

Napisano

naciskajac "L" masz edge loop dlatego mogles zaznaczyc cala dlugosc poprzez srodek glowy ;) o to mi kaman

Jak importujesz glowe to tylko z obj przestan uzywac formatu 3ds bo to gowno nie format , importujesz usuwasz polowke zaznaczasz ten jeden duzy polygon ktory powstal (face) prawy przycisk flaten i flaten by x ustawia powierzchnie do pionu wchodzisz i robisz virtual mirror.

No i przydalo by sie wejsc w tryb obiektu zaznaczyc obiekt prawy przycisk i cleanup zeby wywalic pozostalosci po usunieciu czyli isolated vertixes i isolated edges

Napisano
  • Autor

dziki klicus :D za wyjasnienie wiesz ze przez te 2dni(3??) sie duzo nauczylem w wingsie :D i to wszytko dzieki tobie :)

dalbym ci punkty ale nie moge :)

choc dalej nie chce wyjsc tak jak bym chcial ale to tylko moja nie wiedza troche potrenuje a sie uda :)

jeszcze raz dzieki klicek :)

pozdro