DesignStudio Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 Witam! mam problem. Chce osiągnąć taką scene na której jest obiekt i białe tło (lub idealnie biała podłoga) tak jakbym miał tylko obiekt bez sceny i z białym tłem. Ale problem pojawia się gdy chce aby na tym białym tle pokazał się cień obiektów itp. Gdy wstawie białego plane i białe tło to plane i tak jest szary.
Marcin Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 matte shadow jesli uzywasz vraya to poczytaj o tym w helpie http://www.spot3d.com/vray/help/VRayHelp150beta/global_settings.htm
merv_ Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 Marcin... bo nie chce mi sie 3dsa odpalac gdzie jest matte shadow ja tez potrzebuje teraz :)
streaker Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 merv_ -> a kliknąłeś chociaż tego linka, bo tam na samej górze pisze... :/
DesignStudio Napisano 16 Czerwiec 2006 Autor Napisano 16 Czerwiec 2006 hmmm długo po fakcie ale jakby ktoś potrzebował to znalazłem spoko sposob na ten sam efekt. Musisz miec vray - nie wiem moze na innych tez ale nie sprawdzalem 1. wstawiasz PLANE jako podłoge. 2. Przypisujesz PLANOWI materiał z maxymalną przezryczostością no i odbicie ustawiasz wedle upodobań 3. Musisz mieć idealnie białe tło 4. Gotowe :] bez zadnych matte shadow
Rekomendowane odpowiedzi