Carlos Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 Cześć, Mam mały problem, muszę stworzyć teksturę naśladującą drewniany pokład jachtu, musi być na prawdę dokładna, i tu moje pytania: 1. W jakim programie powinienem to zrobić? 2. Jakich opcji użyć? (będzie sporo równoległych do siebie linii) 3. Czy jako tła użyć jednej z tekstur drewna z maxa? 4. Jaki to musi być format, żeby jakość po przeniesieniu była nadal dobra, i jak to ustawić w max'ie?
owca Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 Jak chcesz naprawdę ładną teksturę do zdjęcie. Narysowana tekstura będzie słaba. Będzie wyglądała nienaruralnie. Format? Najwyższa jakość? BMP. Nie zapomnij o mapie nierówności.
Carlos Napisano 28 Maj 2006 Autor Napisano 28 Maj 2006 A jak się robi mapę nierównści? gdzie to mogę znaleźć? będzie w helpie, a jeśli tak, to pod jakim hasłem?
Gość jagi Napisano 28 Maj 2006 Napisano 28 Maj 2006 Wpisz w helpie w max'ie "Bump Map" lub "Bump Channel"
mathix Napisano 28 Maj 2006 Napisano 28 Maj 2006 Ściągnij Wood Workshop - jest za free, a generuje całkiem niezłe teksturki drewna. http://www.spiralgraphics.biz/ww_overview.htm
Rekomendowane odpowiedzi