Valoos Napisano 28 Sierpień 2003 Napisano 28 Sierpień 2003 Mam problem z generowaniem kaustyków refrakcyjnych. Scena wygląda w nastepujący sposób: proste naczynie, omn nad wszystkim i plane jako powierzchnia wody. W poprzednie wersj \"demo\" VRay\'a (1.09.02u) udało mi sie wszystko ustawić i było good, ale po zmnianie na wersje \"demo\" (1.09.03i) doszło wiele dodatkowych parametrów i przełączników w materiale/rendererze i przestał generować caustiki pod powierzchnią. Czy ktoś sie orientuje które ustawienia są za to odpowiedzialne. (Przełącznik w Render-> Indirect Ilumination->Refractive GI Caustic nic nie zmienia)... :|
Valoos Napisano 29 Sierpień 2003 Autor Napisano 29 Sierpień 2003 W zakładce system (w rendererze) nie mam takiego przełącznika. Ale Caustic chyba jest włączony bo te caustiki reflaksyjne (nad poiwierzchnią wody) renderują sie po staremu...
PENdzel Napisano 29 Sierpień 2003 Napisano 29 Sierpień 2003 jest - przejrzyj tutorial do robienia szkla - jest w tym dziale.... - a co to ci teraz caustykuje to tylko GL caustik.....
Valoos Napisano 2 Wrzesień 2003 Autor Napisano 2 Wrzesień 2003 Wszystko już ok. Ta wersja \"demo\" była jakaś pohakana. NIemniej wielkie dzięki za help. :D
Rekomendowane odpowiedzi