Napisano 28 Sierpień 200321 l Mam problem z generowaniem kaustyków refrakcyjnych. Scena wygląda w nastepujący sposób: proste naczynie, omn nad wszystkim i plane jako powierzchnia wody. W poprzednie wersj \"demo\" VRay\'a (1.09.02u) udało mi sie wszystko ustawić i było good, ale po zmnianie na wersje \"demo\" (1.09.03i) doszło wiele dodatkowych parametrów i przełączników w materiale/rendererze i przestał generować caustiki pod powierzchnią. Czy ktoś sie orientuje które ustawienia są za to odpowiedzialne. (Przełącznik w Render-> Indirect Ilumination->Refractive GI Caustic nic nie zmienia)... :|
Napisano 29 Sierpień 200321 l Autor W zakładce system (w rendererze) nie mam takiego przełącznika. Ale Caustic chyba jest włączony bo te caustiki reflaksyjne (nad poiwierzchnią wody) renderują sie po staremu...
Napisano 29 Sierpień 200321 l jest - przejrzyj tutorial do robienia szkla - jest w tym dziale.... - a co to ci teraz caustykuje to tylko GL caustik.....
Napisano 2 Wrzesień 200321 l Autor Wszystko już ok. Ta wersja \"demo\" była jakaś pohakana. NIemniej wielkie dzięki za help. :D