Machu Napisano 29 Maj 2006 Napisano 29 Maj 2006 Oto mój domek stworzony z pomocą projektu narysowanego na kartce. Jak widać jest jeszcze bez tekstur (zaledwie zostały przydzielone identyfikatory materiałów). Kolor ogólnie na zewnątrz będzie zielony i ciemnozielony, wewnątrz różnie. 9575 faces.
siwy Napisano 29 Maj 2006 Napisano 29 Maj 2006 Mało widać, ale już mi coś nie pasuje w proporcjach i podziałech na scianach. Wrzuć jakieś lepsze widoki i popracuj nad detalami.
hkropinski Napisano 29 Maj 2006 Napisano 29 Maj 2006 proporcje, render leża, model narazie prosciutki. pozdr ps. chyba zle nazwales temat:/
rly Napisano 29 Maj 2006 Napisano 29 Maj 2006 NI e nazywaj dworkiem domku, ktory wyglada jak z katalogu bo w dworku nie uswiadczysz drzwi garazowych i okien polaciowych.Co do projektu to jak z tym przejsciem przy schodach ono ma max 160 cm.Zastanow sie co chcesz robic wnetrza czy zewnetrzne ujecia bo nie ma sensu zebys sei trudzil tak z modelem jak masz juz konkretny plan co do ujec.I jeszcze jedno kominy zdecydowanie wyzej odsylam do PN/B 60 cm, ponad kalenica wystarczy.Miecze w konstrukcji dachu chyba nie potrzebne tym barddziej ze widze tamjakies polokragle okienko.
Machu Napisano 29 Maj 2006 Autor Napisano 29 Maj 2006 Przepraszam za temat niezgodny z regulaminem... Tutaj plik VRML bud.rar(30kb) zamiast nowych renderów dla oceny proporcji. Starałem się aby wszystko było zgodne z metrażem...
Leru Napisano 29 Maj 2006 Napisano 29 Maj 2006 Machu -> przykro mi ale przeprosiny nie wystarczą ;) zmień proszę temat klikając na edit -> go advanced i tam wpisz w polu tematu taki, zeby był zgodny z regulaminem http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43
Rekomendowane odpowiedzi