Gość 7PEPO7 Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 Witam. Jestem początkujący, więc proszę nie wieszać mnie ;) Jakby co to powiedzieć co skopałem, dać jakieś wskazówki, a być może się czegoś nauczę :) Praca została wykonana w 3ds max 8 + VRay. Trawa została zrobiona za pomocą systemu Hair wbudowanego w 3ds. Tło i księżyc zostały dodane w Photoshopie, a także w tym programie dodany glow. Mój sprzęt: AMD 3000+ 2x512 MB DDR RAM Kingston GeForce 7800 GT 2x250 GB HDD Samsung PS. Jeszcze raz proszę o niewygwizdanie tylko o podpowiedzi nad czym mam popracować, aby przyszłe moje prace były lepsze :):):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek.S Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 Podoba mi sie ilustracyjny klimat pracy i pomysl,jedynie zmienilbym okapik nad studnia, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 strasznie to poPSute Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 jak napisał Master = poPSułeś ale sama pracka bez PS przyjemna. PiS! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 pracka fajowa tylk otlo... tlo ci niszczy calą pracę, polecam na to tlo dac glowa w ps'ie, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 pozwolilem sobie nieco zmodyfikowac zeby pokazac o co mi mniej wiecej chodzilo:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 super, podziwiam ze chciało ci sie uczesać ta trawe, klima fajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 7PEPO7 Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 Dzięki wszystki za komentarze. Nawet za te poPSute :) I nie chodzi mi o to, że nie umiem przyjąć krytyki, tylko chodzi o to, że chciałem czegoś się nauczyć i wolałbym o dokładniejsze wskazanie co jest rypnięte (podziękowania dla hkropinski). A co do trawy do rzeczywiście trochę zabawy z tym było. Zastosowałem modyfikator Hair 3 razy. Raz dla krótkiej trawy o kolorze bardzo ciemno zielonym, drugi raz też dla krótkiej trawy ale tym razem o kolorze jaśniejszej zieleni i ostatni raz dla zrobienia tej wysokiej trawy w kolorze pomarańcz-brąz. A potem pozostała zabawa w styliste ;) Jeszcze raz dzięki za komenty. W głowie mam już nową scenę, więc jak skończę to znowu nastawie się na krytykę. Ale po drodze niestety jest sesja (przeklęte programowanie współbieżne i rozproszone oraz ADA) :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkness Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 mi tez się podoba :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 no to ja powiem - jeśli ma byćkonkretnie że filtr fotoszopowy nałożony na całość (nei pamiętam jak sięnazywa) co robi pseudo fakturę- jest beznadziejny :P peace! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 Zjebka za fakture papieru. Txt na studni takie trochę niewyraźne. Ale reszta daje redę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 7PEPO7 Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 No i dzięki mort za konkretną odpowiedź. Teraz przynajmniej wiem za co mi się oberwało ;) i czego już nie robić. Spox :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 bardzo fajna trawka, troche jaśniej jakby było to by się miło na to patrzyło, ale najs ogólnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 Jak patram na twoją pracke to najbardziej rzuca mi sie w oczy ten mały napisik z prawym dolnym rogu :/ psuje to ogólny dobry wygląd pracy 5=...pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LHT Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 hehe w tym coś jest, dopiero jak zauważyłem te literki chyba po japońskiemu to zrozumiałem o co Ci chodzi albo przynajmniej jakoś to mi sie ułożylo w głowie, a nie koniecznie o to chodzi :-), dodaj katane wbitą w ziemie z czerwoną wstęga na rękojeści później cały render umieść tak jakby na papirusie i skoro umiesz pisać po japonsku to napisz coś sensownego, jakby smutną historie wielce walecznego wojownika którego już nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi