Gość 7PEPO7 Napisano 1 Czerwiec 2006 Napisano 1 Czerwiec 2006 Witam. Jestem początkujący, więc proszę nie wieszać mnie ;) Jakby co to powiedzieć co skopałem, dać jakieś wskazówki, a być może się czegoś nauczę :) Praca została wykonana w 3ds max 8 + VRay. Trawa została zrobiona za pomocą systemu Hair wbudowanego w 3ds. Tło i księżyc zostały dodane w Photoshopie, a także w tym programie dodany glow. Mój sprzęt: AMD 3000+ 2x512 MB DDR RAM Kingston GeForce 7800 GT 2x250 GB HDD Samsung PS. Jeszcze raz proszę o niewygwizdanie tylko o podpowiedzi nad czym mam popracować, aby przyszłe moje prace były lepsze :):):)
Marek.S Napisano 1 Czerwiec 2006 Napisano 1 Czerwiec 2006 Podoba mi sie ilustracyjny klimat pracy i pomysl,jedynie zmienilbym okapik nad studnia,
mort Napisano 1 Czerwiec 2006 Napisano 1 Czerwiec 2006 jak napisał Master = poPSułeś ale sama pracka bez PS przyjemna. PiS! :D
hkropinski Napisano 1 Czerwiec 2006 Napisano 1 Czerwiec 2006 pracka fajowa tylk otlo... tlo ci niszczy calą pracę, polecam na to tlo dac glowa w ps'ie, pozdr
hkropinski Napisano 1 Czerwiec 2006 Napisano 1 Czerwiec 2006 pozwolilem sobie nieco zmodyfikowac zeby pokazac o co mi mniej wiecej chodzilo:D:D
piksar Napisano 1 Czerwiec 2006 Napisano 1 Czerwiec 2006 super, podziwiam ze chciało ci sie uczesać ta trawe, klima fajny
Gość 7PEPO7 Napisano 1 Czerwiec 2006 Napisano 1 Czerwiec 2006 Dzięki wszystki za komentarze. Nawet za te poPSute :) I nie chodzi mi o to, że nie umiem przyjąć krytyki, tylko chodzi o to, że chciałem czegoś się nauczyć i wolałbym o dokładniejsze wskazanie co jest rypnięte (podziękowania dla hkropinski). A co do trawy do rzeczywiście trochę zabawy z tym było. Zastosowałem modyfikator Hair 3 razy. Raz dla krótkiej trawy o kolorze bardzo ciemno zielonym, drugi raz też dla krótkiej trawy ale tym razem o kolorze jaśniejszej zieleni i ostatni raz dla zrobienia tej wysokiej trawy w kolorze pomarańcz-brąz. A potem pozostała zabawa w styliste ;) Jeszcze raz dzięki za komenty. W głowie mam już nową scenę, więc jak skończę to znowu nastawie się na krytykę. Ale po drodze niestety jest sesja (przeklęte programowanie współbieżne i rozproszone oraz ADA) :(
mort Napisano 3 Czerwiec 2006 Napisano 3 Czerwiec 2006 no to ja powiem - jeśli ma byćkonkretnie że filtr fotoszopowy nałożony na całość (nei pamiętam jak sięnazywa) co robi pseudo fakturę- jest beznadziejny :P peace!
Lis Napisano 3 Czerwiec 2006 Napisano 3 Czerwiec 2006 Zjebka za fakture papieru. Txt na studni takie trochę niewyraźne. Ale reszta daje redę.
Gość 7PEPO7 Napisano 4 Czerwiec 2006 Napisano 4 Czerwiec 2006 No i dzięki mort za konkretną odpowiedź. Teraz przynajmniej wiem za co mi się oberwało ;) i czego już nie robić. Spox :)
AGmakonts Napisano 4 Czerwiec 2006 Napisano 4 Czerwiec 2006 bardzo fajna trawka, troche jaśniej jakby było to by się miło na to patrzyło, ale najs ogólnie:)
!Ewert Napisano 4 Czerwiec 2006 Napisano 4 Czerwiec 2006 Jak patram na twoją pracke to najbardziej rzuca mi sie w oczy ten mały napisik z prawym dolnym rogu :/ psuje to ogólny dobry wygląd pracy 5=...pozdrawiam
LHT Napisano 4 Czerwiec 2006 Napisano 4 Czerwiec 2006 hehe w tym coś jest, dopiero jak zauważyłem te literki chyba po japońskiemu to zrozumiałem o co Ci chodzi albo przynajmniej jakoś to mi sie ułożylo w głowie, a nie koniecznie o to chodzi :-), dodaj katane wbitą w ziemie z czerwoną wstęga na rękojeści później cały render umieść tak jakby na papirusie i skoro umiesz pisać po japonsku to napisz coś sensownego, jakby smutną historie wielce walecznego wojownika którego już nie ma.
Rekomendowane odpowiedzi