DesignStudio Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 Witam. Jestem raczej niezbyt obeznany w maxie chcialbym zrobić palmtopa Dell x51. znalazłem wypasione blueprinty i mam problem. Na zarzuconym obrazku mam tylko przyciski. Chce teraz zrobić panel (to czarne i nie mam pojecia jak sie do tego zabrać. Probowalem rozne sposoby i wychodzilo fatalnie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 No tak jakby zacząłeś modelowanie od tyłu. Powinieneś zacząć od zrobienia bryły z boxa i powoli zagłębiać się w szczegóły. Wywal te guziki i zacznij od nowa. niewielka strata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DesignStudio Napisano 1 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2006 hmmm to juz jest z 5 podejscie. Najpierw probowalem wlasnie od calej bryly tego palmtopa ale przy zaokraglaniu sie przywieszalem ciagle. Zdaje sie prosty obiekt ale nie daje sobie z nim rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 http://www.duber.cz 3 czesci video tutoriala o modelowaniu nokii, polecam sie z tym zapoznac a potem kombinowac z dellem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DesignStudio Napisano 3 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2006 A Moze Cos Prostrzego Na Start Niz 6 Godzin Filmu?? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 no jak - to czarne to zwykły plane z poprzesuwanymi vertexami - tam nei ma żadnych wypukłosci itd :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DesignStudio Napisano 3 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2006 hmmm no wiem ale mam problem jak utworzyc na siatce elipsy itp (od przycisków) na filmie który polecił sanki jest pokazane jak on jakos to robi ale gosiiu tak zapiernicza ze nie wiem jak to zrobil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 ...ten panel rzeczywiście nie ma wypukłości, a w takim przypadku jedyne co Ci do szczęścia potrzebne to spline'y i extrude + ewentualny chamfer i meshsmooth na koniec... a... proponuję też zmienić nastawienie... modelowania nie da się nauczyć tak "hop siup", więc nie narzekałbym, kiedy ktoś podaje Ci pomoc "na tacy", tylko dlatego, że film trwa 6 godzin... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ad3r Napisano 7 Czerwiec 2006 Share Napisano 7 Czerwiec 2006 wg mnie najprosciej bedzie tak: -zrob tylko jedno polowe obiektu(jest symetryczny wiec mozna bedzie skopiowac) -na poczatku zrob jedna linia obrys z gory -potem obrys z boku tak zeby uzyskac zaokrąglenie na krawędziach i skopiuj go wzdloz pierwszego obrysu -przyciski jak juz zrobiles to zostaw pozniej je dokleisz do gotowej siatki w ten sposob bedziesz mial gotowa bryle do dodawania szczegolow dopiero Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DesignStudio Napisano 7 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2006 ad3r mozesz jasniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ad3r Napisano 8 Czerwiec 2006 Share Napisano 8 Czerwiec 2006 ok chodzilo mi o cos takiego... 1) http://img99.imageshack.us/my.php?image=pic17vb.jpg 2) http://img124.imageshack.us/my.php?image=pic26ye.jpg (to tylko front ale nie chcialo juz mi sie reszty robic) i dopiero teraz do tego szczegoly dorabiasz np te twoje przyciski booleanem mozesz dodac no a druga polowe oczywiscie mirrorem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DesignStudio Napisano 14 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2006 W jaki sposob przeszedles z pieerwszego obrazka do drugiego. no i jak pozniej wypełnić w fajny zaorkaglony sposob przestrzen miedzy tymi splajnami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 14 Czerwiec 2006 Share Napisano 14 Czerwiec 2006 No przesunął zew. na dół i create spline zrobił dodatkowe spliny, tego powienieś sie domyślić, do wyrównywania vertexów Fuse (no tego mogłeś nie wiedzieć)... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DesignStudio Napisano 14 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2006 w slajnach NIC nie robilem. no moze jakies kable i to wsystko. mozesz dokladniej streaker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi