Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

clipboard027sa.th.jpg

Witam. Jestem raczej niezbyt obeznany w maxie chcialbym zrobić palmtopa Dell x51. znalazłem wypasione blueprinty i mam problem. Na zarzuconym obrazku mam tylko przyciski. Chce teraz zrobić panel (to czarne i nie mam pojecia jak sie do tego zabrać.

Probowalem rozne sposoby i wychodzilo fatalnie

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 13
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No tak jakby zacząłeś modelowanie od tyłu. Powinieneś zacząć od zrobienia bryły z boxa i powoli zagłębiać się w szczegóły.

Wywal te guziki i zacznij od nowa. niewielka strata.

Napisano

hmmm to juz jest z 5 podejscie. Najpierw probowalem wlasnie od calej bryly tego palmtopa ale przy zaokraglaniu sie przywieszalem ciagle. Zdaje sie prosty obiekt ale nie daje sobie z nim rady

Napisano

hmmm no wiem ale mam problem jak utworzyc na siatce elipsy itp (od przycisków) na filmie który polecił sanki jest pokazane jak on jakos to robi ale gosiiu tak zapiernicza ze nie wiem jak to zrobil

Napisano

...ten panel rzeczywiście nie ma wypukłości, a w takim przypadku jedyne co Ci do szczęścia potrzebne to spline'y i extrude + ewentualny chamfer i meshsmooth na koniec... a... proponuję też zmienić nastawienie... modelowania nie da się nauczyć tak "hop siup", więc nie narzekałbym, kiedy ktoś podaje Ci pomoc "na tacy", tylko dlatego, że film trwa 6 godzin...

Napisano

wg mnie najprosciej bedzie tak:

-zrob tylko jedno polowe obiektu(jest symetryczny wiec mozna bedzie skopiowac)

-na poczatku zrob jedna linia obrys z gory

-potem obrys z boku tak zeby uzyskac zaokrąglenie na krawędziach i skopiuj go wzdloz pierwszego obrysu

-przyciski jak juz zrobiles to zostaw pozniej je dokleisz do gotowej siatki

w ten sposob bedziesz mial gotowa bryle do dodawania szczegolow dopiero

Napisano

No przesunął zew. na dół i create spline zrobił dodatkowe spliny, tego powienieś sie domyślić, do wyrównywania vertexów Fuse (no tego mogłeś nie wiedzieć)... :/

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności