Napisano 3 Czerwiec 200618 l Od pewnego czasu komputer wyczynia mi przy starcie dziwne rzeczy. Między innymi jedną z nich jest właśnie buczenie wentylatora od zasilacza. Ktoś wie może jak to zlikwidować i co jest tego przyczyną? Ps Dodam jeszcze, że jak w niego przywale to na chwile przestaje, a jesli mam szczęście to całkowicie przestaje, ale potem puka jakoś tak dziwnie...
Napisano 3 Czerwiec 200618 l kup nowy, to nie wielki wydatek mi buczał przez tydzień i w koncu kopanie przestało wystarczać, nie warto sie bawić w naprawianie tak samo wentyl na chipsecie, wymieniłem go na radiator miedziany thermaltake`a i mam spokoj z wentylatorami
Napisano 3 Czerwiec 200618 l Autor właśnie problem w tym że on jest chyba na stałe wbudowany... musiał bym cały zasilacz wymienić... CHYBA... ale jeszcze sie tutejszego informatyka zapytam, co by można z tym fantem zrobić.
Napisano 3 Czerwiec 200618 l to zwykły wentyl jaki mozna kupić w sklepie komp. ja tam włożyłem jakiś kupiony za 15 zł o obudowy, wywaliłem stary (zostawiając tylko przewody) i nowy lutując i izolując kable, max 10-15 min roboty