Gość yariska7 Napisano 5 Czerwiec 2006 Napisano 5 Czerwiec 2006 Witam serdecznie. Od jakiegoś czasu działam w A viz 2006 i powoli rozwijam swoje umiejętności. Przede mną jednak kolejny problem. Mam za zadanie stworzyć szybką, poglądową scenę z budynkami o różnych wysokościach (to akurat jest łatwe). Jako, iż chodzi o mieszkaniówkę chcę mieć możliwość analizowania padania promieni słonecznych w ciągu dnia w zależności od pory roku, godziny i szerokości i długości geograficznej. Wiem, ze jest taka możliwość lecz nie mam pojęcia jak ją zastosować. Proszę zatem o pomoc jak to zrobić aby się nie machnąć. W końcu zależy mi by ludzie mieli światło w swoich mieszkaniach i czuli się komfortowo. :) Pozdrawiam serdecznie i liczę na pomoc. Dzięki z góry!
Ser Napisano 5 Czerwiec 2006 Napisano 5 Czerwiec 2006 jest chyba cos takiego jak system słoneczny. nie pamietam teraz jak go sie wstawia. ustawia sie tam polozenie geograficzne i pore roku.
rly Napisano 5 Czerwiec 2006 Napisano 5 Czerwiec 2006 W zakladce system masz daylight wpisujesz wspolrzedne date i to wszystko ale linijka slonca to to nie jest ;)
Rekomendowane odpowiedzi