Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Najpierw obraz (mam nadzieje ze widac dokladnie o co chodzi):

1) 070600029te.th.jpg

i render:

0706069bt.th.jpg

wyrzucam polygony(niestety nie zaznaczylem ktore, ale zaraz skapniecie sie ktore):

2)ble1jz.th.jpg

i render:

07062za.th.jpg

Nie rozumiem co z tym polygonem?! co on w ogole tam robi?! Powinien zniknac a tu przyslowiowa DUPA!!!

Ktokolwiec, cokolwiek wie o co chodzi to prosze o podpowiedzi!

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 762
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Juz udalo mi sie pozbyc tego paskudnego polygona:) Chociaz sam do konca nie rozumiem jak...:/

Ide spac, jutro napisze i dam obrazy co dokladnie zrobilem - jesli kogos to ciekawi w ogole:P Kurde...na 7rano do pracy...:/

Napisano
  • Autor

Miałem napisać co i jak, skąd się wziął ten niechciany polygon...

A no do dziś nie rozumiem... Wiem, że pozbyłem się go poprzez wyrzucenie polygonów w drugiej strony obieku. Miałoby to sens, gdyby te czesc modelu była dwustronna, ale została stworzona przez bridge! Nic tez nie tlumaczy tego, że polygon się przesowal wraz z tym jak zaczalem usuwac inne stojace mu na przeszkodzie (no w efekcie wyszlo by na to ze kasujac wszystko powinien zostac jeden wieeelki duzy, ale nie probowalem)!

Moje ruchy:

1) wyrzucam polygon tylny obiektu(zaznaczylem polygon ktory nie powinien byc widoczy z poprzedniego widoku)

2)renderuje i widze ze jest oki

3)daje cap i znowoz powstaje nowy polygon na miejsce poprzedniego, niczym sie nie rozniacy, procz tego, ze tym razem jest wszystko oki

Wniosek: ktos mial jakies problemy z bridge?

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności