Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

hello, jak zwykle przybywam tu z kolejnymi pytaniami/problemami napotkanymi przy robieniu folia :P

1. może banalne, ale nie potrafie tego zrobić i znaleśc w helpie, ale jak zapętlić piosenke załadowana przy pomocy loadSound ?

2. zrobiłem formularz, pozbieralem z okienek wpisywane dane zeby przesłać je do skryptu CGI, tylko gdzie taki skrypt moge znaleść ? i zebym wiedzial jak go uzyc (jakas instrukcja :P)

pozdrawiam

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jeśli nie umiesz pisać takich skryptów, to może nie jest to najlepsze rozwiązanie.

A co chcesz zrobić z tymi danymi dokładnie?

Jeśli chodzi o dźwięk, to spróbuj:

voar obj_sound:Sound = new Sound();
obj_sound.loadSound('plik.mp3', false);
obj_sound.start(0, -1);

W metodzie start klasy sound możesz podać dwa parametry - pierwszy z nich tonmiejsce, od którego dźwięk jest odgrywany,a drugi to ilość powtórzeń. Nie jestem pewny, czy zadziała, ale myślę, że wpisanie wartości -1 powinno załatwić sprawę.

Jeśłi to nie działa, to sróbuj użyć konstrukcji onSoundComlete.

Napisano
  • Autor

no niestety ten kod nie działa

obj_sound.start(0, -1);

probowalem różnych liczb ale ciagle nic, a gdy zmienie metode odtwarzania na false, że ma odtwarzać dopiero po pobraniu całości to dźwięku wogole nie ma...może jakis inny pomysł ? zeby zapętlic mp3

a co do formularza, to po prostu mam 3 pola, no i koles wpisuje, flash pobiera te dane 'pakuje je' (?) żeby przekazać je skryptowi CGI który wysle to na podany w skrypcie adres.

Napisano

Fajnie jakbys napisal z jakiej wersji flasha korzystasz.

We flashu MX 2004 parametr loop dziala tylko przy trybie streaming = false

Wowczas mniej wiecej tak wyglada kod:

var s = new Sound();
s.onLoad = function() {
s.start(0,1000);}
s.loadSound('plik.mp3', false);

Jesli chcesz zapętlić w trybie streaming to tak jak napisał mintrill użyj onSoundComplete

var s = new Sound();
s.onLoad = function() {
s.start();}
s.onSoundComplete = function() {
s.start();}
s.loadSound("plik.mp3", true);

Napisano
  • Autor

oo wielkie dzięki, onSoundComplete zadziałało! nawet nie wiedziałem że jest takie coś co wyczai koniec piosenki :P

tylko jeszcze jest taki problem że od początku w Operze ten dźwięk nie chce grać ? na stronie, (jak otworze na kompie offilne to gra) a na IE i FF wszystko wporządku...może wiecie dlaczego :| ?

i jeszcze wchodząc w Operze na strone przez alias to tekst sie nie chce wczytać i strona lekko szfankuje (nie znika preloader) a gdy wejde przez orginalny adres to wszystko w porządku..(oprocz dźwięku) a pod IE i FF znowu bezproblemowo.. czemu :P ?

link orginalny -> http://www.members.lycos.co.uk/forumfloox/c/master.html

alias -> http://www.floox.end.pl/

Napisano

A jak to jest z pluginem pod Opere? Moze sobie nie radzi z AS 2.0

Co do problemu z aliasem sprobuj uzyc bezwzglednych sciezek odwolujac sie do plikow. Lub wzglednych, w kazdym razie sprobuj inaczej niz masz obecnie ;)