Marcel100 Napisano 14 Czerwiec 2006 Napisano 14 Czerwiec 2006 Mam pytanie. Czy jest jakiś łatwy sposób aby w 3DS Max 8 napisać tekst w 3D? Jakaś opcja do pisania.
siwy Napisano 14 Czerwiec 2006 Napisano 14 Czerwiec 2006 Shape/text potem jak chcesz mieć wypukły to modyfikator extrude albo bevel.
sysol Napisano 14 Czerwiec 2006 Napisano 14 Czerwiec 2006 no pewnie ze jest :] w zakladce create, potem shapes ( tam gdzie tworzysz linie itp) i tam masz text wpisujesz sobie wyraz jaki chcesz i potem poprostu na to modyfikator extrude... jakbyś miał jakieś problemy pisz na GG...
Dobijasek Napisano 14 Czerwiec 2006 Napisano 14 Czerwiec 2006 a ja mam inny problem z napisami nie wyswietla mi sie w renderingu (nawet jak dalem swiatlo czy jakas texture, albo cos poknocilem) wie ktos czemu
Dobijasek Napisano 14 Czerwiec 2006 Napisano 14 Czerwiec 2006 he znaczy sie cos tam znalazlem (wogule gdzie to je) ale sek w tym ze ja mam napisy juz 3D a nie tylko kontury
vv3k70r Napisano 14 Czerwiec 2006 Napisano 14 Czerwiec 2006 a jak chcesz same linie to musisz im kliknac renderable i dac jakis thicknes splineaom
Dobijasek Napisano 14 Czerwiec 2006 Napisano 14 Czerwiec 2006 no ale ja wlasnie chce w 3D a ten sposob na linie to chyba pro. pisane chyba za krutko jeszcze w tym siedze PS. razwiazanie okazalo sie bardzo banalne w Modify bylo trzeba tylko zaznaczyc "enable in ender" ups :/
Rekomendowane odpowiedzi