Napisano 14 Czerwiec 200618 l Mam pytanie. Czy jest jakiś łatwy sposób aby w 3DS Max 8 napisać tekst w 3D? Jakaś opcja do pisania.
Napisano 14 Czerwiec 200618 l Shape/text potem jak chcesz mieć wypukły to modyfikator extrude albo bevel.
Napisano 14 Czerwiec 200618 l no pewnie ze jest :] w zakladce create, potem shapes ( tam gdzie tworzysz linie itp) i tam masz text wpisujesz sobie wyraz jaki chcesz i potem poprostu na to modyfikator extrude... jakbyś miał jakieś problemy pisz na GG...
Napisano 14 Czerwiec 200618 l a ja mam inny problem z napisami nie wyswietla mi sie w renderingu (nawet jak dalem swiatlo czy jakas texture, albo cos poknocilem) wie ktos czemu
Napisano 14 Czerwiec 200618 l he znaczy sie cos tam znalazlem (wogule gdzie to je) ale sek w tym ze ja mam napisy juz 3D a nie tylko kontury
Napisano 14 Czerwiec 200618 l a jak chcesz same linie to musisz im kliknac renderable i dac jakis thicknes splineaom
Napisano 14 Czerwiec 200618 l no ale ja wlasnie chce w 3D a ten sposob na linie to chyba pro. pisane chyba za krutko jeszcze w tym siedze PS. razwiazanie okazalo sie bardzo banalne w Modify bylo trzeba tylko zaznaczyc "enable in ender" ups :/