Gość Systemmik Napisano 15 Czerwiec 2006 Share Napisano 15 Czerwiec 2006 No więc jako nowicjusz posłuchałem się otóż bardziej doświadczonych ludziów (xD) z forum i zrobie po prostu jeden topic i w nim będe zamieszczał i opisywał prace. Będzie można zobaczyć jak ewoluowują moję umięjętności. Miejcie na względzie jedno. Te prace są robione z pogonią za czasem gdyż nie mam u siebie 3d maxa na kompie a jedynie moge robić prace i kształtować swoje umijętności na zajęciach. I to chyba wszystko na wstępie. Zapraszam do oglądania ;> No i czytania :D Opis: Pomimo iż to zdjęcie wygląda na 2 wymiarowe (dla większości osób)ale jest ono 3D. Sprawiło to ustawienie kamery które jest prostopadłe do wody. Czas roboty to 2x zajęcia czyli mniej więcej 3 godziny. Tylko tyle czasu miałem do dyspozycji niestety więc nie miałem czasu doszlifować jej. Rekin jest wymodelowany w pełni ale coś z tej perspektywy ogon dziwnie wygląda. Światło jest mental rayowe volume. Oczywiście jest ustawiona rzutnik by światło rozczepiało się pod wpływem fal wody. Woda i kaustyka na niej to oczywiście plane z mapą smoke. Jak widać meteoryt. Nie ma tu atmosfery ziemskiej która byłą by widoczna w której by się spalała ale chodziło mi o sam metoryt. Sama skała to po prostu chyba box bo nie pamiętam xD potraktowany noisem. Nałożone zostały na niego 2 mapy które wydają mi się całkiem udane. Ogień jak widać tendril i jak ktoś się przypatrzy zauważy małe języki ognia przed czy obok meteorytu. Gwiazdy widoczne w tle to po prostu mapa cellural. To akurat robione z mniej niż godzinke. Wrak statku. Zrobiony jest z moich experymentów nad narzędziami w 3D maxie. Oczywiście to co z przodu to śruby statku a coraz dalej to kolejne części czy jego elementy. Wode ma imitować mgła o kolorze niebieskim. Światło to zwykły target z efektem volumetrycznym. Jednak po wielu kombinacjach ze światłem efekt troszke się zpsuł i nie zbyt widać by to była woda xD. Piasek to plane z nałożoną mapą imitującą piasek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
havoc Napisano 15 Czerwiec 2006 Share Napisano 15 Czerwiec 2006 Nie ma tu atmosfery ziemskiej która byłą by widoczna w której by się spalała ale chodziło mi o sam metoryt. To wtedy mówisz meteor albo kometa. meteoryt to ten kamień który już spadł a ziemię. Czy coś w tym stylu. http://pl.wikipedia.org/wiki/Meteoryt EDIT:A no właśnie, chciałbym zobaczyc siateczke rekina bo cos nie wierze ze to jest model3d. Wiem jestem niedowiarek. :) A meteor całkiem spoko. Juz napisałem wcześniej co o nim sądze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Systemmik Napisano 15 Czerwiec 2006 Share Napisano 15 Czerwiec 2006 Błąd zauważony i usunięty ;] Jak pisałem to o jednym myślałem drugie pisałem xD A co do siateczki rekina to zobaczycie ją dopiero wieczorem we wtorek... Bo we wtorek dopiero mam zajęcia -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwin Napisano 18 Lipiec 2006 Share Napisano 18 Lipiec 2006 Jedynie podobala mi sie kometa, chociaz moznabylo pobawic sie z ogniem bardziej :P A ten rekin to widzialem gdzies ludzaco podobny gotowy model do pobrania, pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi