Napisano 19 Czerwiec 200619 l Witam chcilabym sie zapytac czy jest mozliwe automatyczna zmiana liczby wierzcholkow figury w 3ds max? tzn mam szescian ktory ma 8 wierzcholkow a chce by go opisywalo np 100 wierzcholkow? czy trzeba to recznie jakos rysowac...jesli tak to jak..potrzebuje tego bo musze miec figury o tej samej liczbie wierzcholkow do morphingu . jakies pomysly?? dziex.
Napisano 19 Czerwiec 200619 l w modyfity mozesz wpisac na ile czesci ma sie dzielic po X Y Z, tam sa rubryczki
Napisano 19 Czerwiec 200619 l no ale czy moglbys mi to opisac krok po kroku?gdzie to jest??? bo to mi naprawde nic nie mowi dzisiaj wlaczylam ten program drugi raz...
Napisano 19 Czerwiec 200619 l ooo juz chyba wiem...to prostszego sposobu nie ma? troche to takie dziwne metoda prob i bledow bede dopasowywac szescian do kuli... ale wieeeelkie dzieeeki;))))))))
Napisano 19 Czerwiec 200619 l opcjach obiektu??konkrety dla lamera pliss...a drugie pytanko jak to jest czy da sie wyeksportowac dana figure w postaci trojkatow?tn odpowiednio ponumerowanych wierzcholkow dla trojkatow?? (dla jasnosci musze zrobic morphing w builderze bez uzycia standardowych bibliotek..sado maso...)
Napisano 19 Czerwiec 200619 l te ripley. wez se odpusc, kule do szescianu sie dopasowuje nei odwrotnie, zaznaczasz wierzcholki i klikasz planar (to taka opcja w poly edit)
Napisano 19 Czerwiec 200619 l Z sześcianu można zrobić kulkę uśredniając wartości współrzędnych wierzchołków. W Maya jest tak opcja, w maxie to nie wiem, ale możesz spróbować modyfikatorem Meshsmooth.