Skocz do zawartości

jak włączyć pliki cookie w IE

Featured Replies

Napisano

od pewnego czasu zdarza mi sie ze wyskakują mie komunikaty ze moje przeglądarka musi miec włączoną obsluge plików cookie bo inaczej strona sie nie załaduje a własciwie to filmiki z netu jak sie to do jasnej ciasnej włącza bo szlag mnie juz trafia .......pomocy

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 11,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wydaje mi się, że ten komunikat to pic na wodę. Webmaster napisał skrypt, który po prostu wyświetla takie okienko :)

<br />
<!--<br />
alert("Twoja przeglądarka musi,...");<br />
//-><br />

Coś w tym stylu, ale dokładnie nie pamiętam :)

Napisano
  • Autor

próbowałem w kazdej przeglądarce jest to samo co do ustawien cookies to pozwoliłem na wszystko sprawdzałem komp na wiry i inne robactwo mam zone alarm pro i nie za bardzo moge go wyłączyc 8-) ( przynajmniej bym nie chciał )ale tam nie ma zadnych typowych ustawien dla cookies wiec co jest ???

Napisano

W takim razie to nie wina przeglądarki czy ustawień. CHyba każda przeglądarka po zaintalowaniu ma włączone ciasteczka.

Problem leży pewnie po stronie witryny - może napisali jakiś skrypt, który sprawdza, czy działają cookies i w razie niepowodzenia wykskakuje komunikat.

Tyle, że ten skrypt może nie poprawnie działać.

To są oczywiście moje domysły, w rzeczywistości może co innego być przyczyną - tak wniokuję jednie na podstawie nieobecności polskich znaków w komunikacie (błędy w kodowanu?), oraz na zachowaniu się inncyh browserów. :)