Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

no to niezły klops tak sie napaliłem na tego maxa 5 że aż w końcu go zdobyłem, zainstalowałem go sobie ładnie nawet chula sobie:) Moje pytanie jest następujące: Pod jakim klawiszem znajduje sie skrót który pozwał w 3dsmax 4 roszerzac widok viewport\'u na szerokość całego ekranu (w), bo w piątce nie mogę go znaleźć

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 2,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Pod \'W\' jest teraz \'move tool\'. Pod \'E\' \'rotate\' a pod \'R\' Scale -tak jak w maya :). Znajdz w CustomizeUI \'maximize viewport toggle\' i przypisz sobie do jakiego klawisza chcesz, ja np.: mam to pod spacja. Jak zaladujesz sobie UI 3dsmax 4 IU to bedziesz mial takie same skroty jak w maxie 4 :D

Napisano

A u mnie nie dziają ustawienia z R4. Zawiesza mi się maxio jak wczystuje pliki *.cui. I co jest grane. Nie mogę załadować tabbox. A bardzo się do nich przyzwyczaiłem.

Napisano

barcy zawsze mozesz wkleiŠ do pliku z maxa 5 zawartoŠ pliku z maxa 4, i powinno byŠ po k│opocie.

Napisano

Ale w R4 mia│em takie fajne tabboxy. A jak prˇbuje je wczytac w R5 to zwis. A jak wczytuje pliki R4 maxa to nie │aduj▒ siŕ ustawienia.

Napisano

wszystko to jest zapisywane w pliku maxkey czy co w tym stylu. wystaczy podmieniŠ zawartoŠ plikˇw( opcja kopjuj wklej) i powinno dzia│aŠ.