Napisano 2 Sierpień 200618 l Autor cta- heh troche smieszne ale spróbuje skiki- ustawienia mam na 100% dobre bo pomagał mi bardzo dobry grafik;)
Napisano 2 Sierpień 200618 l jakby byly dobre to nie mialbys problemow z doswietleniem sceny :P cos musi byc nie tak bo ja jakos nieraz oswietlam wieksze pomieszczenia i jakos takich problemow nie mam
Napisano 2 Sierpień 200618 l Autor skiki- ale zobacz pokój ma tylko 1 źródło swiatła i to małe...a pomiesczenie jest duże :]wiec i tak chyba w życiu były ten pokój nie doświetlony:]
Napisano 5 Sierpień 200618 l Autor Witam doświetliłem scene:) nie miałem czasu na rendering wiec daje połowiczny ale nie rozumiem tego:( nie zmieniałem tekstury fotela i kanapy a takie coś mi wyszło:/z resztą sami zobaczcie jakieś dziwne paski:( aha coś tam próbowałem z chromem ale mi nie wyszedł...
Napisano 5 Sierpień 200618 l Autor nie nić nie zmieniałem ale zobacz że na oparciach jest dobry materiał:)
Napisano 6 Sierpień 200618 l no tilling Ci troche przyszalał, może przez przypade coś sie zmieniło, a pozatym widze, że już GI nie pokazało dodatkowego źródła światła w kącie, przesunąłeś wszystko kawałek dalej, czy coś innego zrobiłeś?
Napisano 6 Sierpień 200618 l Autor Wykorzystałem twój pomysł:) pomogło jak widać, a problem z materiałem już rozwiązany niewiem dla czego miałem teksture na obiekcie:/ wiec chyba dziś wykonam następny render mam nadzieje że wszystko bedzie już dobrze:) Pozdrawiam
Napisano 7 Sierpień 200618 l Autor Hmm... wiec co jesczez mi sie nie podoba, i co znowu mi wyskoczyło co mnie niszcze:/: - czemu jest plama, o której juz pisałem nie ma tam ani żadnej dziury w scianie wiec nie wiec z kąd tamto coś sie bierze:( - chrom na stole który wogóle nie przypomina chromu miełem już nawet fajny ale oczywiście chciałem zrobić lepszy i oto efekty...:( - wszystko super ale czemu stół lewituje? może arriadiance map z medium dać na hight?ale wtedy mi czas rendera znacznie podskoczy.. :( - no i podłoga jest za matowa ale to drobny problem:) Piszcie co jeszcze zmienić i jak rozwiązać moje problemy z pracą?
Napisano 14 Sierpień 200618 l wersja nocna a swiatla sloneczne zza okna na podloge pada :D ?? na razie za ciemno, wlacz pozostale zarowki i i daj im wieksza moc.
Napisano 14 Sierpień 200618 l Autor to miało być swiatło księzyca ale mi nie pykło:P żarówki są włączone wszystkie ale musze dodać im kilka watt:) no i tło musze zmienić:)