Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Co trzeba zrobić aby w animacji (w reaktorze) jakiś obiekt uległ zniszczeniu? Np. ciężki klocek spada na dzbanek a ten rozpada sie na kawałki pod cięzarem klocka. Jak to zrobić?

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

reaktorem bardzo trudno byloby to zrobic, poczytaj o particlach, w ktoryms z nich bylo wlasnie cos takiego

Napisano

explode, gdzies sie wala taka funkcja w maxie, detachuje obiekt na poly i rozrzuca, ale poly nei maja grubosci wiec wyglada to dosc pomylkowo (pameitam ze jest jakis plugin co dorysowuje im niewielka grubosc)

Napisano

w envirmoment, tam gdzie rendery :) tam sa efekty jak mgla, swiatelka objetociowe i inne firebale

Napisano
  • Autor

Znalazłem opcje. Jak teraz zrobić aby animacja była płynna. Gdy wezme ją w rendzerze renderuje sie klatka po klatce a mi chodzi żeby zrobić z tego filmik.

Napisano

sorka :) zainstaluj aferburna :)

podobny (choc nei tej klasy) efekt daje tez fire effect, ktory tam masz :)

Napisano
  • Autor

Mam afterburna ale i tak nie mam tej opcji. Przepraszam mam backburna. Bardzo podobna nazwa i stąd ten błąd.

Jak wykonać animację że samochód wjeżdża w człowieka a ten traci ręke lub by pokazać na jego ciele krew i inne skutki potrącenia przez samochód.

Napisano

Najpierw nauczyć się podstaw a dopiero później brać za tak skomplikowane przedsięwzięcia? ;)

Napisano
  • Autor

Wiem. Podstawy raczej umiem tylko je doskonale ;) Ale skoro piszesz to mógł byś mi pomóc. :) Jest ktoś kto pomoże?

Napisano

Taak, nie ma to jak dorwać Maksa i planować przeprowadzkę do Hollywood za tydzień... Nie tędy droga. Najpierw pokaż nam tego biedaka, któremu chcesz ręce urywać, a później bierz się za animację. Pozdrawiam.