Shuvarek Posted June 27, 2006 Share Posted June 27, 2006 Witam, jestem nowym użytkownikiem tego forum. Z góry przepraszam jeśli post się powtórzył, chodź jednak troszkę czasu spędziłem by znaleść podobny post ale nic z tego. Problem jest następujący: Bryła utworzona została w AutoCad 2006. Nie wiem jak pozbyć sie nieporządanego efektu przenikania się dwóch obiektów. Obiekty te są w jednej płaszczyźnie. Chciałbym aby obiekt zaznaczony (patrz. zdjecie) zakrywał część obiektu za nim ale bez tego efektu przenikania. (w autocadzie jest taka funkcja jak bring to front), może i w 3ds jest taka funkcja? Podczas renderowania tekstury także sie przenikają. Może można jakość ustawić priorytet widocznośći? Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xeav Posted June 27, 2006 Share Posted June 27, 2006 przesuń minimalnie jeden obiekt, np. .001 .000 .000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shuvarek Posted June 27, 2006 Author Share Posted June 27, 2006 Dzięki, chodź miałem nadzieję że istnieje jakiś inny sposób.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lewis Posted July 29, 2006 Share Posted July 29, 2006 wydaje mi sie ze lepiej byloby w ogole unikac takiej sytuacji , tzn w tym przypadku naciac sciane,stworzyc nowy polygon o wymiarach brozowego ,zaznaczonego elementu, odlaczyc go i wrzucic teksture (lub teksturowac te sciane materialem multi/sub object ,wydaje mi sie ,ze dwa elementy lezace w tej samej plaszczyznie beda tak wlasnie przenikac i w viewportach i na renderach.Pozdrawiam :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts