roball Napisano 4 Wrzesień 2003 Napisano 4 Wrzesień 2003 tak jak w temacie.. tyle ze pogoda wcale nie jest sloneczna. pada deszcz, szaro buro ponuro.. i jak zrobic hm.. taki efekt kropelek splywajacych po szybie\\\'lezacych\' na niej wiem ze to opisalem dosc dziwnie, sorki z gory dzieki za pomoc
KAIN Napisano 5 Wrzesień 2003 Napisano 5 Wrzesień 2003 Ci powiem że to można wymodelowac jako osobne obiekt ale wtedy bedzie masakra w viewporcie i modelowanie troche potrwa:( Co do innej metody to ci nie pomoge bi nie wiem jak:( pozdro KAIN
dr Ug Napisano 5 Wrzesień 2003 Napisano 5 Wrzesień 2003 A moze odpowiednia mapa displace + refraction ? W widoku an face moze jakos bedzie to wygladalo.
roball Napisano 5 Wrzesień 2003 Autor Napisano 5 Wrzesień 2003 no raczej hm..to nie beda kropelki a \'lezki\' splywajace po szybie.. i to pod katem ma byc kurcze kurcze..
Gość User190 Napisano 12 Wrzesień 2003 Napisano 12 Wrzesień 2003 Displacement/Bump + Glossiness + reflection +refraction...
Turbo Diesel Napisano 16 Wrzesień 2003 Napisano 16 Wrzesień 2003 czy taki jak na lakierze mojego samochodu się podoba?
Gość User190 Napisano 17 Wrzesień 2003 Napisano 17 Wrzesień 2003 Eee.. to nie jest najlepsze rozwiązanie!! :)
Krzysztof Kucharz Napisano 9 Październik 2003 Napisano 9 Październik 2003 Czesc roball! Wlasnie zmagam sie z DOKLADNIE TAKIM SAMYM problemem, chce zrobic szybe podczas deszczu, na ktorej część kropelek \"siedzi\" a część \"spływa\". Swój problem umieściłem tutaj: http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=6778 Mam 2 rozwiązania do tego: 1. Praca modellingiem ręcznie, modelowanie kropelek i \"na czuja\" animowanie ich zachowania. Jako materiał proponowałbym dać im reflection map z renderingu otoczenia. 2. Zabawa z Real Flow. Jeszcze dokladnie go nie obczaiłem, ale mozliwosci jego są obiecujące. Tak, czy inaczej, zajrzyj na podany przeze mnie wcześniej link. Pozdrawiam K.K.
roball Napisano 11 Październik 2003 Autor Napisano 11 Październik 2003 dzieki krzysiek :) ale skad wziac ten plug ?:/
Krzysztof Kucharz Napisano 11 Październik 2003 Napisano 11 Październik 2003 No cóż, trzeba kupić (około 1400$) :([lol2]
Rekomendowane odpowiedzi