Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Trenuję sobie animację i mam obiekcik który się obraca w pomieszczeniu, do tego kamera też lata jak szalona. Rotację obiektu zrobiłem przez Animation -> Constraints -> Path Constraint. Albo tylko mi się zdaje i wcale nie jest to wymagane do rotacji...no ale mniejsza z tym.

W pewnym momencie animacji, chcę aby mój obiekt wyleciał sobie poza animowane pomieszczenie. No i problem bo on nie chce się ruszyć:/ Nijak:/ Nie wiem co namieszałem (na początku dałem follow path, ale okazało się że ten obiekt przez całą animację ruszał się w zdłuż krzywej a nie tylko w interesującym mnie okresie).

Inne obiekty ruszają mi się tak jak chcę, bo nie są powiązane tym Path Constraint, którego cienko rozumiem:/

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 999
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

odczep ten constrain, obeikt moze sie poruszac tylko po nim i nigdzie indziej :)

wzgledenie daj path taki zeby wylecial a znaimuj go na przesuneiciu slidera :) wtedy go zatrzymasz keidy zechcesz i wystrzelisz kiedy nada

Napisano
  • Autor

Dając jakikolwiek path teraz on i tak nie chce się ruszyć:( Nie chce się ruszyć przez Select and Move też:( Coż namieszałem?

Napisano

musisz mu wywalic constrainy, jelsi nei jest szczegolnei animowany, to zaznacz go i eksport selected albo save selected, a pozniej mergnij go spowrotem (bedzie goly, jesli go wyeksportujesz i zaimportujesz to musi byc) i nei zapomniej sakoswac splinea,

a nastepnym razem zanim cos CI przyjdzie do glowy to zrob save o kolejnym numerze :) to leczy nerwy

Napisano
  • Autor

No dobra.... Pozbyłem się tego constrain i na przyszłość się trzymam od tego z daleka (przynajmniej na najbliższą przyszłość:D).

I ten tegez....:) Czy mógłby mi ktoś zapodać jakiś sposób na to aby materiały w animacji się zmieniały. Niestety nie działa to tak prosto jak ruch obiektu i raczaj nie spotkałem się z tutkami na ten temat:p