c4rl0s Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 witam, tym razem zmieszcam kolumienke wiem ze materiały sa do dupy ale niemam materiałów innych oprócztych z 3d maxa podstawowych a tworzyc własnych jeszce nie umiem render był szybki bez żadnych ustawien ogólnie mam pytanko poniewarz obwódki (miedziane)głośników robiłem poprzez create,compound objects,boolean i tam sie bawilem dlatego niewiem z jakiego powodu nie moge uzyc mesh smootha bo mi sie wszytsko kaszani i wraca do stanu z przed wycieciem, z góry dzienki prosze o odpowiedz i jak zwykle o subiektywna ocene pod wzgledme poprawnosci siatki i całego projektu anie pod wzgledem rendera i materialów bo przy tym jeszce leze na 4 łapach hehe:)
Gość bl0ndynek Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 MAteriały jakie są każdy widzi, Ty też masz do nich zdrowej podejście to nie komentuje, co do modelu to: -nie podoba mi się to że te dwa głośniczki zachodzą na siebie -trohe ten boczny uchyt, można by nad nim jeszcze troche popracować chamferem
weinert Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 boolean przy troche bardziej zlozonej siatce psuje ją. mozesz co prawda to naprawic ( jest tutorial na max3d.pl ) ale ciezko jest to czasochlonne i trudne. mozesz tez pokombinowac z wtyczka PowerBooleans ktora zastepuje zwyklego booleana. Przy tym plugnie nie ma juz tyle zabawy w poprawianie bledow pozdrawiam kuba
c4rl0s Napisano 28 Czerwiec 2006 Autor Napisano 28 Czerwiec 2006 głosniki miały zachodzic na siebie gdyz czerpałem pomysł ze zdjęcia, oczywiscie plus moja inwencja ale ogólny zarys jest brany ze zdjeciazdjecia oto one
merv_ Napisano 29 Czerwiec 2006 Napisano 29 Czerwiec 2006 wiesz co... postawiłeś ciężkiego kloca... totalnie skopałeś mateiały... ZA BUŻY BUMP WSZĘDZIE i jak sie nie myle Bitmapa na obudowie głośnika diała w trybie Enviroment (nie pamietam tego wyrazu :)) ) i zmień to. V-Raya uzyj (jak masz) i bedzie git
hkropinski Napisano 29 Czerwiec 2006 Napisano 29 Czerwiec 2006 materialy nie wyszly, to fakt, ale model najgorszy nie jest, pozdr
Rekomendowane odpowiedzi