Napisano 30 Czerwiec 200618 l nie wiem właściwie gdzie to wrzucić, ale może todo bry dział :) w ciągu ostatnich dni zauważyłem błędy w kilku aplikacjach. Pozornie nie mają one ze sobą nic wspólnego, ale wystąpiły właściwie w tym samym czasie. Po prostu miałem kilka dni przerwy od tych programów (grałem, siedziałem w necie albo outside :) ). Pewnego dnia chciałem pobrać filmik z google i tu zonk nr. 1: 1. Google Video Player - gdy otwieram plik *.gvp (sciagnety ze strony, zeby pobrac film), pojawia mi się "connection error, retrying..." i tak zwykle aż do samoistnego zamknięcia programu. Czasami wyskakuje jakiś błąd Visual C++ 6.0 (dokładnie nie powiem bo jakoś teraz nie chce się pojawić :) ). Pomyślałem więc, że może chociaż dysk zdefragmentuję: 2. O%O Defrag - nie widzi dysków/ Próbowałem "zabawy" z usługami; pytałem na forum KŚE - pomocy brak ( http://forum.ks-ekspert.pl/index.php?showtopic=86182 ). No więc wziąłem się za MAX'a 3. no i najgorsze - Vray Server :) robie wszystko tak jak robiłem - odpalałem serwer, 3ds maxa, restart 3ds maxa i działało. Teraz nie :( W lokalizacji licencji wpisywałem nazwę komputera (mojego), moje IP (mam stałe), 127.0.0.1 - NIC!! Przez czas przerwy NIC nie zmieniałem w systemie, nic nie usuwałem, nie instalowałem. Antywirus nic nie wykrył. Na pierwszy rzut oka wygląda na firewall'a (mam Zone Alarm) - w końcu są to problemy z połączeniami (również z O&O - łączyła się usługa lokalna) , na drugi rzut oka też. Więc wyłączam firewalla (dawałem na "off", zamykałem aplikację, proces) - dalej to samo. Sprawdzam systemowego - wyłączony. Ktoś z Was domyśla się, co mogło "nawalić"?? W sumie już szlag mnie trafia, bo naszukałem się rozwiązań, również na google, ale nie znalazłem odpowiedzi. Próbowałem też przeczekać (samo przyszło, samo przejdzie - nie przeszło). Chciałbym uniknąć formata, bo mam dużo aplikacji poinstalowanych i formalnie mi się nie chce :) Dużo się napisałem, ale chciałem dokładniej nakreślić problem. Zwracam się więc do Was z nieśmiałym: HELP?? :D p.s. na dokładkę nie działa mi jeszce Java w Operze, ale u mnie to normalka - wystarczy reboot :) EDIT: ad.3 wyświetla mi się w zakładce "Renderer" informacja "All of the Vray licences are engaged Close any of the other running copies or try again later", a w okienku loga serwera pozycje "new connection" i "close connection" następują zaraz po sobie (w tej samej sekundzie)
Napisano 30 Czerwiec 200618 l czasami zatrzymanie usługi firewalla/antyvira nie pomaga, odinstaluj je
Napisano 2 Lipiec 200618 l Autor postanowiłem jednak zrobić format :) na razie jestem zadowolony bo wszysko jakoś działa szybciej. dzięki temu tematowi na forum otrzymuję teraz kilka razy na dzień: ----------------------------- UWAGA ----------------------------------- * Treść tego listu jest tymczasowo niedostępna. * W razie konieczności możesz się skontaktować z nadawcą listu: ""Max3D.pl Forum" " Data wysłania listu: "30/06/2006 20:02:40" Temat: "=SO-8859-2?q?Odpowiedź_na_post_'problemy_z_aplikacjami'?= używając funkcji "Odpowiedz" w swoim programie pocztowym. List o którym mowa znajduje się pod tym adresem: [ADRES] * Przepraszamy za zaistniałe niedogodności, Zespół OnetPoczty ----------------------------- UWAGA --------------------------------- miałem zaprzestać subskrybcji, ale zobaczę ile jeszcze będę to otrzymywał :D edit: chyba do skutku, list usunięty :)