THE MANYSH TRAFO Napisano 3 Lipiec 2006 Napisano 3 Lipiec 2006 jak usunąc 3dmaxa zeby sladu po nim nie było ? chodzi mi o rejestr itp bo mam jakies problemy z maxem powazne po kazdej instalacji pojawia sie to samo . Nie chce mi sie reinstalki robic moze ktos juz przerabiał ten temat ... help
piotrek Napisano 3 Lipiec 2006 Napisano 3 Lipiec 2006 Wejdź do folderu gdzie miałeś zainstalowany i tam wyczyść wszystko. W rejdetrze: HKLM\Software\Autodesk\ i tu jakiś klucz od maxa. HKCU\Software\Autodesk\ też jakiś klucz od maxa. Może być jeszcze w innych miejcsach, ale są one raczej mało istotne.
xeav Napisano 3 Lipiec 2006 Napisano 3 Lipiec 2006 jeszcze było coś w apllication data (dane aplikacji) w Documents & Settings
THE MANYSH TRAFO Napisano 3 Lipiec 2006 Autor Napisano 3 Lipiec 2006 i to wszystko ?bo generalnie to chodzi mi o licencje bo przy instalacji za pierwszym razem machnełem sie z numerem seryjnym i teraz za kazdym razem generuje mi błąd licencji mawet jesli wszystko zrobie ok
piotrek Napisano 3 Lipiec 2006 Napisano 3 Lipiec 2006 Jeśli oprogramowanie licencyjne jest z Autodeska to też w kluczach w rejestrze powywalaj. Jeśli innej firmy, to Autodesk zastąp inną firmą. Poszperaj też w folderze Program Files oraz jeszcze dodatkowo w ProgramFiles/CommonFiles. Zależy od oprogramowania - może być też folder na dysku C: z kluczami (np. licence FlexLM, jakie stosował Alias) Oczywiśce Na C:\docs&setts\user\Ustawienia lokalne i docs&setts\user\dane aplikacji\ustawienia lokalne, czyli to, co xeav pisał. I oczywiście folder instalacji.
CzAk1 Napisano 3 Lipiec 2006 Napisano 3 Lipiec 2006 Możesz spróbować przeskanowac rejestr i wywalic nie potrzebne pliki takim oprogramowaniem jak EasyCleaner
mentaller Napisano 3 Lipiec 2006 Napisano 3 Lipiec 2006 usuwałeś common files/autodesk z program files ?
mathix Napisano 3 Lipiec 2006 Napisano 3 Lipiec 2006 Jak dobrze pamiętam to pomagało wywalenie folderu cdilli (wiem że trochę dziwne).
Mulczas Napisano 3 Lipiec 2006 Napisano 3 Lipiec 2006 licencje są w documents & settings\user\dane aplikacji\macromedia\adlm (czy jakoś tak - teraz nie powiem bo po formacie jeszcze nie mam maxa)
xeav Napisano 3 Lipiec 2006 Napisano 3 Lipiec 2006 licencje są w documents & settings\user\dane aplikacji\macromedia\adlm (czy jakoś tak - teraz nie powiem bo po formacie jeszcze nie mam maxa) :D- kolejna fuzja się szykuje?
Mulczas Napisano 3 Lipiec 2006 Napisano 3 Lipiec 2006 :D- kolejna fuzja się szykuje? no wiedziałem, że cos ******** :) ale chyba jakos podobnie sie to nazywalo??
THE MANYSH TRAFO Napisano 3 Lipiec 2006 Autor Napisano 3 Lipiec 2006 max 8 ma cos takiego jak cdilla?
piotrek Napisano 3 Lipiec 2006 Napisano 3 Lipiec 2006 O ile pamiętam, to folder ten był właśnie na C:\cdilla :) Przynajmniej w maxie 5.
maverick sheep Napisano 3 Lipiec 2006 Napisano 3 Lipiec 2006 ja powiem tak kiedys mi wywalilo licenicie maxa na 4 kompach i albo 4 formaty albo cos wymysle i poleglem .. kasowanie licenji w dokumentach nie pomoglo reinstalki nie pomogly czyszczenie reczne rejestru nie pomoglo czeszczenie rejestru za pomoca programu do czyszczenie rejestru(nie pamietam nazwy) nie pomoglo zajelo mi to chyba ze 3 godziny wiec czyz nie lepiej format?
piotrek Napisano 3 Lipiec 2006 Napisano 3 Lipiec 2006 Odrazu format. To już lepiej się z pomocą techniczną skontaktować.
THE MANYSH TRAFO Napisano 4 Lipiec 2006 Autor Napisano 4 Lipiec 2006 oki poszło wyczysciłem rejestr programem jv16 PowerTools i jest oki dzieki za pomoc
CzAk1 Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 Jeszcze mozna przewiercić dysk twardy...może samo wypadnie;)
Rekomendowane odpowiedzi