Napisano 4 Lipiec 200618 l Witam jestem nowy na tym forum i mam problem z textura ,a dokladnie chodzi o to ze mam zrobiony kwadrat (skrzynia drewniana) i kazdemu z 6 scian jest przydzielone ID. Jesli do ID nr1 dam texturke to wyglada ona normalnie ,ale jesli dodam ta sama texturke lub nawet inna do nastepnych ID ona jest rozmazana:/ czemu? z gory dzieki za pomoc pozdro all :)
Napisano 4 Lipiec 200618 l Autor sorki ale nie kapuje o jakim mapowaniu?? PS:widzialem twoje galerie za ostro to robisz jeszcze ta textura poprostu SUPER :) tez tak chce :(
Napisano 4 Lipiec 200618 l Autor ok sprubuje :D:D jak zadziala dam znac :) Jest wypas dziala D:D:D dzieki !!! Mam jeszcze jedno pytanq a jesli mam kwadrat i chce zeby kazda scianka byla inna textura? Ja robie ze kazdej sciance przypisuje ID w modeling daje Mulri/SubObject no i modyfikuje ten kwadratd w UVWmap i ustawiam na FACE zaznaczajac polygon id nr1,potem znow modyfikuje kwadrat UVWmap i robie to samo tyle ze jak zrobie to samo z polygonem id nr2 to mi sie psuje id1 czemu tak jest jak mam przypisac UVWmap do ID?? :)