Marcel100 Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 Jak zrobić żeby obiekt uległ deformacji pod wpływem drugiego? Np. Box o wadze 5kg spada na drugiego Boxa i zgniata go, jak to zrobić? Gdy stawiam boxa a nad nim jeszcze jednego. Tego górnego dodaje do obiektów nie ulegających deformacji a dolnego do kolekcji objektów podlegających deformacji. Tworze animacje w reactorze a mimo to że górny jest ciężki i spada na boxa który powinien podlegac deformacji on poprostu zostaje na nim nie robiąc mu żadnej szkody. Co jest źle?
Marcel100 Napisano 4 Lipiec 2006 Autor Napisano 4 Lipiec 2006 Nie mam takiej opcji w w panelu Modify. A jeśli tego dolnego Boxa dam jako Soft Body to ten górny przez niego przelatuje.
jaccunio Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 bo to nie w modify tylko w zakladce reaktora - wez sobie helpa czy jakies tutorialki poczytaj to bedziesz wszystko wiedzial:) pzdr
Marcel100 Napisano 4 Lipiec 2006 Autor Napisano 4 Lipiec 2006 Mógł byś napisać gdzie znaleść tą opcje?
jaccunio Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 Po lewej stronie masz pionowy pasek reactora - jedno z pierwszych albo jedno z ostatnich to soft body. jesli masz wylaczony pasek reactora to go wlaczasz klikajac na customize i potem cos, ale nie pamietam, a maxa nie mam na tym kompie
streaker Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 jaccunio -> to jest przecież modyfikator, możesz dodać z panelu modify albo z paska reactora...
Marcel100 Napisano 5 Lipiec 2006 Autor Napisano 5 Lipiec 2006 W panelu modify go nie ma (przynajmniej u mnie) ale jest na pasku Reactora. Działa tylko że na prostych obiektach jak zastosowałem to na przykładowym modelu człowieka (cylindry i sphere) zatachowane ze sobą to tą postać jakby rozwala od środka juz na początku animacji mimo że nic jej niedotyka to on sie deformuje od środka.
Rekomendowane odpowiedzi