Gość Bad Moon Napisano 6 Lipiec 2006 Napisano 6 Lipiec 2006 no w maxie wygląda to tak: robię obiekt, zapodaję unwarpa, potem ew. spawam jakieś elementy na teksturze (jak za bardzo porozrzucane są), potem daję render to texture i finito, a w Maya jakoś nie moge się połapać, nie moge znaleźć jakiegoś konkretnego tutoriala, może mi ktoś pomóc? I z góry proszę o nie wyśmiewanie mnie od noobów itp, każdy kiedyś zaczynał ;)
piotrek Napisano 6 Lipiec 2006 Napisano 6 Lipiec 2006 Poszukaj na http://www.learning-maya.com, może jakieś będą. W Maya do zabawy z UV służy UV Texture Editor. Pomocna może być też dokumentacja, jest tam nawet tutek o podstawowym teksturowaniu przy pomocy UVEditora.
mathix Napisano 6 Lipiec 2006 Napisano 6 Lipiec 2006 Hehe killst4r w końcu się przesiadłeś na Mayę co? :) Chodzi ci o układanie uv czy o bakowanie tekstur? Jak uv to czytaj co napisał mintrill, chyba że chodzi o kształty organiczne, wtedy polecam Pelting Tools. O bakowaniu pisze ładnie w helpie, chociaż jak chcesz to mogę jakiegoś tuta na szybko walnąć. Tak wogóle to napisz na gg udostępnię Ci na ftp trochę tutów o Mayce.
Gość Bad Moon Napisano 7 Lipiec 2006 Napisano 7 Lipiec 2006 dzięki za radę, nie zaglądałem do helpa, bo przeważnie helpy są beznadziejnie napisane, ale jak nie opanuję podstaw Maya, to jestem uwalony
Rekomendowane odpowiedzi