eazy Napisano 12 Lipiec 2006 Napisano 12 Lipiec 2006 Witam. Problem jest tego typu, że podczas renderowania scenki z użyciem skylight wyskakuje error i program się wlacza,(od 2000poly w góre) ko każdej takiej akcji sprawdzałem temp. CPU i wszystko wydaje sie byc ok Jakieś sugestie? Pracuje na Sempronie 3000+ Dodam że przy 6 godzinnym renderningu na Maxwellu z użyciem Skylight wszystko jest ok.
Marcin Napisano 12 Lipiec 2006 Napisano 12 Lipiec 2006 który skylight ? ten w zakładce Evoirment w ustawieniach vraya czy skylight "światło" z obiektów w zakładce lights ? to ostatnie nie działa z vrayem.
Marcin Napisano 12 Lipiec 2006 Napisano 12 Lipiec 2006 Skylight w vrayu jest w zakładce evoirment w ustawieniach. http://www.spot3d.com/vray/help/VRayHelp150beta/render_params_environment.htm i wogle to lepiej przeleć calego manuala http://www.spot3d.com/vray/help/VRayHelp150beta/index.htm
eazy Napisano 12 Lipiec 2006 Autor Napisano 12 Lipiec 2006 Skylight w vrayu jest w zakładce evoirment w ustawieniach. Ja wiem że tam jest, tylko nie wiem czemu mnie wywala, z każdym innym światłem jest OK. Wszystko mam ustawione tak jak w jednym z tutoriali na stronie głównej.
Marcin Napisano 12 Lipiec 2006 Napisano 12 Lipiec 2006 jaka wersja vraya i jaka maxa ? wywala jakis konkretny błąd czy standardowe wywalanie maxa bez komunikatu ? być może masz zepsute pliki vraya ;]
polka dot Napisano 12 Lipiec 2006 Napisano 12 Lipiec 2006 procesor masz fajny. a ile ramu? Marcin4000 buehehheh :P
eazy Napisano 12 Lipiec 2006 Autor Napisano 12 Lipiec 2006 ramu tylko 512 a co do maxa to 8 + SP3 a vray to 1.48 i na 1.5 ten sam błąd. Wywala standandowy komunikat Maxa ze wystąpił błąd i czy chce wysłać go do Autodeska
Rekomendowane odpowiedzi