Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

mam cyfrowa kamera handycam dcr-dvd92E

nagrywa bezposrednio na plytki dvd

tylko mam problem ze zgraniem tego na dysk bo wydaje mi sie ze trace jakosc

uzywam najpierw DVD Decrypter a nastapnie AutoGordianKnot

mozecie polecic mi jakis program albo konkretne ustawienia i jakie kodeki pod ta kamere itp ?

i jeszcze jedna sprawa bo potem to co zgram to tlocze w After Effects i jak tam zrobie co mam zrobic to znowu eksportuje i teraz nie wiem czy najpierw bez kompresji i potem kompresja np. virtual dubem czy odrazu z kompresja

i teraz pytanie jaka kompresja ?

moja kamera ma 1mega piksla a po zgraniu na dysk wyglada to nie za dobrze (przynajmniej tak mi sie wydaje)

tutaj przyklad

http://mich.phpnet.us/mvs/cloning_mich.avi

prosze o pomoc bo kurcze na prawde nie wiem co mam zrobic a nie chce tracic na jakosci

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 749
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie wiem jakie tam masz ustawienia przy zgrywaniu, ale sama kamera ma 1Megapixel tylko w teorii, bo przy kręceniu wykorzystuje tylko częśc sensora, a reszta służy do redukcji "efektu" drżenia ręki. Kamera nagrywa pewnie w standardowym MPEG2 (co już troche zmniejsza jakość nagrania) w rozdzielczości PAL (720x500-cośtam pikseli). Generalnie przy ripowaniu staraj sie zgrywać materiał bez konwersji w formacie MPEG2, a dopiero po skończonym montarzu kompresój czym tam chcesz. Dobry jest DivX i XviD. Kompresój w 2 przejściach z bitratem 1500kbit lub troche wyższym nawet, to powinno mieć dobrą jakość.

Napisano
  • Autor

"Generalnie przy ripowaniu staraj sie zgrywać materiał bez konwersji w formacie MPEG2,"

tylko pytanie... w czym ?

programu z DVD do AVI szukalem chyba z 3 dni bo wiekszosc to jakies triale z napisem na srodku

znasz jakis freeware?