SPIN Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 Witam, od niedawna zaczęłam bawić się Rhino - i nie mogę sobie poradzić z wklęsłymi napisami... Czy ktoś mi może pomóc ?? spin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 18 Lipiec 2006 Share Napisano 18 Lipiec 2006 Wklęsłe napisy - hmm to chyba poprzez boolean napisu z jakims boxem - pobaw sia opcja boolean i popatrz jak działą a potem zrób za pomocą napisów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIN Napisano 18 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2006 dzięki :) może mi się uda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIN Napisano 18 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2006 Witam ponownie, a czy może ktoś wie, gdzie leżą tutoriale, które mogłyby mi trochę pomoć z tym wklęsłymi napisami ? spin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 18 Lipiec 2006 Share Napisano 18 Lipiec 2006 hmm chyba nie doszedłas - wiec napisze tak - rhino teraz nei mam i komend nie pamietam ale - na chłopski rozum - stwórz jeden kartonik tak zeby jakas jego czesc była wewnatrz drugiego kartonika(model), tak zeby poprostu kolidowały, potem zaznacz pierwszy i z menu po lewej stronie (chyba) wybierz i kliknij przycisk boolean(przytrzymaj) jak menu sie otworzy to wybierz jeden z 3 rodzaji : union, difference, intersection - kazdy ma inne zadanie - popróbuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 18 Lipiec 2006 Share Napisano 18 Lipiec 2006 O mam obrazek - na tym obrazku to te 2 kulki na sobie na panelu po lewej stronie - 7 przycisk od góry. Kliknij i przytrzymaj tak aby sie otworzyło menu - tam sa rodzaje. jak sie otworzy to szukaj drugiego od lewej stad a najpierw te obiekty musza kolidowac jak napisałęm jak np te tutaj wtedy jeden wytnie dziure w drugim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIN Napisano 18 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2006 dzięki :) udało mi się z prostym modelem, teraz spróbuje z trudniejszym .... spin ps. jestem kobietA :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 18 Lipiec 2006 Share Napisano 18 Lipiec 2006 Znam Spin kobiete ale z trojmiasta :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIN Napisano 18 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2006 to nie ja :) ja mieszkam w pięknym mieście Łodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 20 Lipiec 2006 Share Napisano 20 Lipiec 2006 hmm, tworzysz wklęsłą powierzchnie, extrudujesz napisy, szukasz intersekcji, splitujesz i usówasz niepotrzebne pow. lub trimmujesz. Następnie możesz nadać dowolną grubość powierzchniom uzyskanym. Operowanie na solidach jest takie... mało emocjonujące. :) Mogę obrazkowo, ale to trochę później. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 20 Lipiec 2006 Share Napisano 20 Lipiec 2006 I po utrudniać ? zwłaszcza że beginer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 20 Lipiec 2006 Share Napisano 20 Lipiec 2006 Bo prawda jest taka, że w Rhino im się jest bardziej pro (głupie słowo) coraz rzadziej używa się solidów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Lipiec 2006 Share Napisano 21 Lipiec 2006 No to normalne - ale skoro user nie ma pojećia jak się booleanuje to myslisz ze będzie wiedział cos z twojego posta o splitowaniu, trimowaniu , extrude'owaniu itd ? ;) Powoli i do celu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIN Napisano 23 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2006 dziekuje :) właściwie niewiele zrozumiałam z tej ostatniej odpowiedzi, ale jak narazie udaja mi stworzyć wszystkie modele , co prawda są one starsznie proste ale i tak nieźle mi idzie, biorąc pod uwae że posługuje się rhino 2 tygodnie i wcześniej nie miałam nigdy kontaktu z programami graficznymi ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIN Napisano 23 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2006 będę wdzięczna za wszelkiego typu podpiwiedzi , gdzie np oprócz podanyh wcześniej na formum mogę znaleźć przydatne tutoriale. spin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 23 Lipiec 2006 Share Napisano 23 Lipiec 2006 http://www.google.com/search?client=opera&rls=en&q=rhinoceros+tutorial&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi