Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

wykasowalem ten plik, ale i tak nie zadzialalo. Zrobilem tak ze wyeksportowalem plaszczyzne jako czysty mesh. Po eksporcie bylo ok. Duzo mnie jeszcze zaskoczy w tym programie :)

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 915
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

witamMam niezrozumialy przeze mnie problem: Mam dwa rozne elementy, plaszczyzne i prostopadloscian. narzucajac teksture na plaszczyzne, prostopadoscian tez jest teksturowany. Sytuacja odwrotna dziala poprawnie. Nie kumam dlaczego dwa elementu sie zmieniaja, a nie tylko ten jeden. Prosze o pomoc. Bede bardzo wdzieczny, bo juz stracilem na tym sporo nerwow :)

Napisano

Po pierwsze - nie możesz narzucić tekstury na obiekt. Teksturę "narzucasz" na materiał, a ten ostatni na obiekt;P. Przypuszczam, że przypisałeś jeden materiał do dwóch obiektów, a później - kiedy już coś nie grało - przypisałeś inny materiał do któregoś z obiektów. Problem chyba rozwiązałeś sam;d.

Napisano
  • Autor
Przypuszczam, że przypisałeś jeden materiał do dwóch obiektów, a później - kiedy już coś nie grało - przypisałeś inny materiał do któregoś z obiektów. d.

To nie tak. Jak tworze nowy obiekt i przypisuje do niego material :P to te pozostale dwa tez zmieniaja swoj material... Dziwne conajmniej. Probolealem juz wyeksportowac wszystkie elementy do innego pliku, ale jest to samo :/

Napisano

Przed tak drastyczną czynnością jak reinstalacja spróbuj usunąć plik max.ini i odpalić maxa jeszcze raz. Powinien się zresetować do stanu jak po instalacji.