Kuciel Napisano 11 Wrzesień 2003 Napisano 11 Wrzesień 2003 mam scene ktora bez GI renderuje sie ok 25 minut, jak wlacze GI na takich ustawieniach jak nizej to chce renderowac sie ok 50 Godzin :( jak moge przyspieszyc rendering urzywajac GI ??
dr Ug Napisano 11 Wrzesień 2003 Napisano 11 Wrzesień 2003 Uzyj Irradiance Map? PENdzelowe video tutoriale przerobiles? :)
PENdzel Napisano 11 Wrzesień 2003 Napisano 11 Wrzesień 2003 dziwna wersja vraya chyba jakas archiwalna (nie ma setow low - high) popierwsze uzyj AA -1, 2 - Adaptive supdiv - jak sama nazwa wskazuje dostosowujacego sie do potrzeb sceny uzyj irradiance choc nie wiem czy to pomoze bo Direct masz i tak maly podejrzewam ze zwalone sa szadery moze do cos Interpolacja szadera pozdrawiam
Kuciel Napisano 11 Wrzesień 2003 Autor Napisano 11 Wrzesień 2003 dzieki za odpowiedzi wlasnie sprawdzam ustawienia nowe a tutoriali nie przerobilem, napewno nie te o ktorych mowisz, zdam sprawozdanie jak cos sie wyjasnie u mnie :)
Kuciel Napisano 11 Wrzesień 2003 Autor Napisano 11 Wrzesień 2003 zmienilem typ interpolacji i przyspieszylo teraz 2 godzinki, ale w porownaniu do renderingu bez GI (25 minut) to i tak jakos dlugo, a przy okazji jak wlaczyc polskie znaki bo zamiast liter jakies dziwne znaczki sie pojawiaja ??
PENdzel Napisano 12 Wrzesień 2003 Napisano 12 Wrzesień 2003 glownie chodzi o to ze masz jakas bardzo archiwalna wersje Vraya - nowe dzialaja o wiele szypciej sa - poprawione kod jest zoptyamiaalizowany...
Bacry Napisano 12 Wrzesień 2003 Napisano 12 Wrzesień 2003 Może to Caustic. W ogólnych opcjach jest włączony. No i zamień ten directcomputation na irradiancemap tylko zmień podział na -2 do -1. Powinno przyspieszyć. A co do wersji Vraya to do niedawna też taką miałem jest to zwykła wersja nie advanced. Nowy Vray jest rzeczywiście szybszy.
Kuciel Napisano 12 Wrzesień 2003 Autor Napisano 12 Wrzesień 2003 Dzieki wielkie za pomoc po zmianie na -2 , -1 przyspieszylo a wersja Adv. V-raya juz sie sciaga :)
Rekomendowane odpowiedzi