Napisano 11 Wrzesień 200321 l mam scene ktora bez GI renderuje sie ok 25 minut, jak wlacze GI na takich ustawieniach jak nizej to chce renderowac sie ok 50 Godzin :( jak moge przyspieszyc rendering urzywajac GI ??
Napisano 11 Wrzesień 200321 l dziwna wersja vraya chyba jakas archiwalna (nie ma setow low - high) popierwsze uzyj AA -1, 2 - Adaptive supdiv - jak sama nazwa wskazuje dostosowujacego sie do potrzeb sceny uzyj irradiance choc nie wiem czy to pomoze bo Direct masz i tak maly podejrzewam ze zwalone sa szadery moze do cos Interpolacja szadera pozdrawiam
Napisano 11 Wrzesień 200321 l Autor dzieki za odpowiedzi wlasnie sprawdzam ustawienia nowe a tutoriali nie przerobilem, napewno nie te o ktorych mowisz, zdam sprawozdanie jak cos sie wyjasnie u mnie :)
Napisano 11 Wrzesień 200321 l Autor zmienilem typ interpolacji i przyspieszylo teraz 2 godzinki, ale w porownaniu do renderingu bez GI (25 minut) to i tak jakos dlugo, a przy okazji jak wlaczyc polskie znaki bo zamiast liter jakies dziwne znaczki sie pojawiaja ??
Napisano 12 Wrzesień 200321 l glownie chodzi o to ze masz jakas bardzo archiwalna wersje Vraya - nowe dzialaja o wiele szypciej sa - poprawione kod jest zoptyamiaalizowany...
Napisano 12 Wrzesień 200321 l Może to Caustic. W ogólnych opcjach jest włączony. No i zamień ten directcomputation na irradiancemap tylko zmień podział na -2 do -1. Powinno przyspieszyć. A co do wersji Vraya to do niedawna też taką miałem jest to zwykła wersja nie advanced. Nowy Vray jest rzeczywiście szybszy.
Napisano 12 Wrzesień 200321 l Autor Dzieki wielkie za pomoc po zmianie na -2 , -1 przyspieszylo a wersja Adv. V-raya juz sie sciaga :)