PuP3N Napisano 20 Lipiec 2006 Napisano 20 Lipiec 2006 Witam serdecznie wszystkich jestem nowy !! :) No wiec co zmienia SP3 w dzialaniu maxa oczywiscie 8 ... Bo mam bardzo dziwny problem .. Moja karta graficzna to Radeon 9200 se i w jakims momecie modelingu czy renderowania mam czarny ekran ... zmienia mi sie odswierzanie ktorego moj monitor nie posiada, po czym po chwili powraca ale nie widze juz okienek widoku w maxie ... no moze widze ale nei widze wykonanych modeli tylko jakies zaciach (dywan)... Czy SP3 pomogl by?? Moj kolega nie ma SP'ków ta sama karta i smiga az milo :D Ja obecnie posiadam SP2, problem o ktorym wspomnialem pojawia sie bardzo zadko, lecz mimo to nie daje mi spokoju. Tak
streaker Napisano 20 Lipiec 2006 Napisano 20 Lipiec 2006 Co zmienia to sobie poczytaj na stronie autodesku, tam wszystko pisze, co do karty, to najpierw zmieniłbym sterownik w maxie i tam pokombinował (zakładka viewport, na dole)
PuP3N Napisano 21 Lipiec 2006 Autor Napisano 21 Lipiec 2006 OK! dzieki za pomoc :) Ja myslalem ze to jest Service Pack 3 :P Cos mi sie nie zgadzalo bo on nie wyszedl :D tzn. myslalem raczej o SP3 do WINXP :D Mam jeszcze jedno pytanie .. dosc wazne ... czy w ustawieniach sterownika w programie pozmieniam (cos) nie bedzie mialot o wplywu na renderowany obraz, jedynie na wyswietlanie nie zrenderowanej sceny?? ... mogl by ktos mi to powiedziec :>??
streaker Napisano 21 Lipiec 2006 Napisano 21 Lipiec 2006 Karta grafiki odpowiada za viewporty, za rendery tylko i wyłącznie procesor
Rekomendowane odpowiedzi