Napisano 20 Lipiec 200618 l Witam serdecznie wszystkich jestem nowy !! :) No wiec co zmienia SP3 w dzialaniu maxa oczywiscie 8 ... Bo mam bardzo dziwny problem .. Moja karta graficzna to Radeon 9200 se i w jakims momecie modelingu czy renderowania mam czarny ekran ... zmienia mi sie odswierzanie ktorego moj monitor nie posiada, po czym po chwili powraca ale nie widze juz okienek widoku w maxie ... no moze widze ale nei widze wykonanych modeli tylko jakies zaciach (dywan)... Czy SP3 pomogl by?? Moj kolega nie ma SP'ków ta sama karta i smiga az milo :D Ja obecnie posiadam SP2, problem o ktorym wspomnialem pojawia sie bardzo zadko, lecz mimo to nie daje mi spokoju. Tak
Napisano 20 Lipiec 200618 l Co zmienia to sobie poczytaj na stronie autodesku, tam wszystko pisze, co do karty, to najpierw zmieniłbym sterownik w maxie i tam pokombinował (zakładka viewport, na dole)
Napisano 21 Lipiec 200618 l Autor OK! dzieki za pomoc :) Ja myslalem ze to jest Service Pack 3 :P Cos mi sie nie zgadzalo bo on nie wyszedl :D tzn. myslalem raczej o SP3 do WINXP :D Mam jeszcze jedno pytanie .. dosc wazne ... czy w ustawieniach sterownika w programie pozmieniam (cos) nie bedzie mialot o wplywu na renderowany obraz, jedynie na wyswietlanie nie zrenderowanej sceny?? ... mogl by ktos mi to powiedziec :>??
Napisano 21 Lipiec 200618 l Karta grafiki odpowiada za viewporty, za rendery tylko i wyłącznie procesor