egon14 Napisano 24 Lipiec 2006 Share Napisano 24 Lipiec 2006 Przy ok 15% renderu od jakiegos czasu wiesza mi sie komp, kiedys tego nie było, nawet zrobiłem format zeby zobaczyć czy to pomoze, ale nie stety nic z tego, dalej sie to samo dzieje ;/ P.S. Mam maxa 5 i 6, do tego v-ray, i na obudwu sie robi to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 24 Lipiec 2006 Share Napisano 24 Lipiec 2006 http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?p=410214#post410214 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 24 Lipiec 2006 Share Napisano 24 Lipiec 2006 jeżeli dzieje się to na obudwu maxach, przyczyną może być vray. proste :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 24 Lipiec 2006 Share Napisano 24 Lipiec 2006 jakie masz temperatury? czy w scan linie też się wiesza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 24 Lipiec 2006 Share Napisano 24 Lipiec 2006 wstaw go do lodowki, jak nie pomoze to kombinuj z softem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon14 Napisano 24 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2006 temp. nie wiem jaka jest, urzycie procesora wynosi cos ok 50-70% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 24 Lipiec 2006 Share Napisano 24 Lipiec 2006 temperaturę możesz sprawdzić np everestem http://www.lavalys.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 24 Lipiec 2006 Share Napisano 24 Lipiec 2006 Egon - temat wątku zmieniasz poprzez edycje pierwszego postu za pomocą przyciska 'EDYTUJ' - masz go na samej górze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon14 Napisano 24 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2006 hmmmm. temperatura jak nic ne robie to jest ok 77-80 stopni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 24 Lipiec 2006 Share Napisano 24 Lipiec 2006 ooo, i jeszcze chodzi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon14 Napisano 24 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2006 czyli co jest tego przyczyną ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 24 Lipiec 2006 Share Napisano 24 Lipiec 2006 niewyrabiający wentylator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon14 Napisano 24 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2006 Wentylatory Procesor 2722 RPM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 24 Lipiec 2006 Share Napisano 24 Lipiec 2006 przyczyną jest fala upałów. może przeczyść radiator z kurzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon14 Napisano 24 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2006 no i tak zrobie, bo cały komp w środku jest zawalony kurzem ;/, Jak co to da no to dam wam znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon14 Napisano 25 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2006 ok. jest wszystko wporządku, wyczyściłem radiator i wentylator, i jest spoko zrobiłem tesh render i odczyty były takie Płyta główna 32 °C Procesor 104 °C Wentylator 3013 RPM ThX wszystkim za pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=Drizzt=- Napisano 25 Lipiec 2006 Share Napisano 25 Lipiec 2006 Procek nie powinien przekraczać 60* (przy 100% obciążenia) nawet w takie i większe upały. Zmień sobie pastę pod wentylem bo to na 80% przez źle położoną pastę... taka pasta to wydatek 15pln góra 20… np. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13836 tylko radziłbym najpierw poczytać jak się to robi, bo o ile na pIV jest to w miarę proste to na amd jest już trochę trudniej. Pasty nie może być za dużo bo gdy wycieknie może nastąpić zwarcie. EDIETD A i jeśli jest tak ciepło to zawsze możesz otwierać obudowę... zawsze będzie kilka stopni w dół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 25 Lipiec 2006 Share Napisano 25 Lipiec 2006 nigdy nie używajacie pasty złożonej z srebra na aluminiowe powierzchnie. przekonał się o tym mój kolega, któremu dzień po nałożeniu wyżarło cały spód radiatora :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=Drizzt=- Napisano 25 Lipiec 2006 Share Napisano 25 Lipiec 2006 Pierwsze słyszę, żeby radiatory alu tak reagowały z pastami... może kiedyś te pasty, były niedopracowane, teraz chyba już nie ma takich problemów. Zresztą jak ktoś się obawia to przecież są różne rodzaje past, tyle tylko, że te ze srebra są najlepsze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 25 Lipiec 2006 Share Napisano 25 Lipiec 2006 nie wiem czy wszystkie srebro-pasty tak reagują ale ta napewno http://www.cooling.pl/product_info.php?products_id=254 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi