Gość Metallic Napisano 26 Lipiec 2006 Napisano 26 Lipiec 2006 Witam Mam maly problem bardzo banalny ( nie mowcie zebym wcisnal f1 albo przeszukal forum bo f1 nie dziala na forum nic nie znalazlem) przedstawie go na przykladzie Robie siatke. Mam 3 linie pionowe nazwijmy je a , b ,c . na kazdej lini mam vertexy nazwijmy je A ,B,C. chce narysowac linie pozioma przechodzaca przez vertexy A,B,C. Wciskam refine( z wlaczonym connect) klikam na vertex A potem na B. Wychodze z opcji refine pojawia sie linia. w tem sam sposob tworze odcinek BC.jak polaczyc odcinki AB i AB aby tworzyly jedna spline oraz po covertowaniu vertexu B na smooth odcinek ABC sie ladnie zaokraglil. W nurbs jest cos takiego jak join ale w editable spline czegos takiego nie znalazlem. ps. nie mowcie zeby skasowac odcinki AB i BC i stworzyc od nowa spline ABC. jest to niezbyt mozliwe gdyz nie mam 3 vertexow jak w przykaladzie tylko troche wiecej
lewis Napisano 30 Lipiec 2006 Napisano 30 Lipiec 2006 moze opcja cross section ?w menu geometry , dla editable spline .Pozdrawiam :)
Gość Metallic Napisano 3 Sierpień 2006 Napisano 3 Sierpień 2006 chyba ci chodzi o are selectio( jest wlaczone) bo opcji cross selectio nie znalazlem w rzadnym menu editable spline ps temat nieaktualny bo zabralem sie za box modelling
Rekomendowane odpowiedzi