Guest Metallic Posted July 26, 2006 Share Posted July 26, 2006 Witam Mam maly problem bardzo banalny ( nie mowcie zebym wcisnal f1 albo przeszukal forum bo f1 nie dziala na forum nic nie znalazlem) przedstawie go na przykladzie Robie siatke. Mam 3 linie pionowe nazwijmy je a , b ,c . na kazdej lini mam vertexy nazwijmy je A ,B,C. chce narysowac linie pozioma przechodzaca przez vertexy A,B,C. Wciskam refine( z wlaczonym connect) klikam na vertex A potem na B. Wychodze z opcji refine pojawia sie linia. w tem sam sposob tworze odcinek BC.jak polaczyc odcinki AB i AB aby tworzyly jedna spline oraz po covertowaniu vertexu B na smooth odcinek ABC sie ladnie zaokraglil. W nurbs jest cos takiego jak join ale w editable spline czegos takiego nie znalazlem. ps. nie mowcie zeby skasowac odcinki AB i BC i stworzyc od nowa spline ABC. jest to niezbyt mozliwe gdyz nie mam 3 vertexow jak w przykaladzie tylko troche wiecej Link to comment Share on other sites More sharing options...
lewis Posted July 30, 2006 Share Posted July 30, 2006 moze opcja cross section ?w menu geometry , dla editable spline .Pozdrawiam :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Metallic Posted August 3, 2006 Share Posted August 3, 2006 chyba ci chodzi o are selectio( jest wlaczone) bo opcji cross selectio nie znalazlem w rzadnym menu editable spline ps temat nieaktualny bo zabralem sie za box modelling Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts