ferdynand Napisano 27 Lipiec 2006 Napisano 27 Lipiec 2006 Mam problem dośc głupi bo nie umiem zrobic śwatła takiego aby poadając na ściane wpadał tylko przez okna. Szukałem po turtorialachi tak prostej (tak mi sie wydaje) rzeczy nie ma. Z góry dzięki za pomoc.
opor Napisano 27 Lipiec 2006 Napisano 27 Lipiec 2006 Nie bardzo kumam ... :( Jezeli masz sciane i okna(sufit i podloge tez :P) , to swiatlo WPADA przez okna i rozswietla scene,oczywiscie zakladajac ze swiatlo umiesciles za oknami ;)
Hynol Napisano 27 Lipiec 2006 Napisano 27 Lipiec 2006 I włączyłeś cienie a ściana jest dwustronna. Nie ten dział tak na marginesie.
ferdynand Napisano 27 Lipiec 2006 Autor Napisano 27 Lipiec 2006 znalazlem gdzie byl bład w ustawieniach ale dziki ze mnie naprowadziliscie i nie do konca mam problem z tym ze wszystko jest dobrze dopuki nie dodam Volume light. kiedy je dodam robi mi sie mleko na calym obrazie i nie wiem czego to jest wina :((
Sir Valeq Napisano 28 Lipiec 2006 Napisano 28 Lipiec 2006 Światło jest omni czy spot? Bo spot nadaje się lepiej. I przy volume light musisz pobawić się z parametrami attenuation światła.
ferdynand Napisano 28 Lipiec 2006 Autor Napisano 28 Lipiec 2006 Światło jest spot. Moze jakies wskazowki co do posługiwania sie tym i parametrami
Rekomendowane odpowiedzi