Napisano 27 Lipiec 200618 l Mam problem dośc głupi bo nie umiem zrobic śwatła takiego aby poadając na ściane wpadał tylko przez okna. Szukałem po turtorialachi tak prostej (tak mi sie wydaje) rzeczy nie ma. Z góry dzięki za pomoc.
Napisano 27 Lipiec 200618 l Nie bardzo kumam ... :( Jezeli masz sciane i okna(sufit i podloge tez :P) , to swiatlo WPADA przez okna i rozswietla scene,oczywiscie zakladajac ze swiatlo umiesciles za oknami ;)
Napisano 27 Lipiec 200618 l I włączyłeś cienie a ściana jest dwustronna. Nie ten dział tak na marginesie.
Napisano 27 Lipiec 200618 l Autor znalazlem gdzie byl bład w ustawieniach ale dziki ze mnie naprowadziliscie i nie do konca mam problem z tym ze wszystko jest dobrze dopuki nie dodam Volume light. kiedy je dodam robi mi sie mleko na calym obrazie i nie wiem czego to jest wina :((
Napisano 28 Lipiec 200618 l Światło jest omni czy spot? Bo spot nadaje się lepiej. I przy volume light musisz pobawić się z parametrami attenuation światła.
Napisano 28 Lipiec 200618 l Autor Światło jest spot. Moze jakies wskazowki co do posługiwania sie tym i parametrami