Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich serdecznie.

Na wstępie chciałbym zaznaczyć że zajmuje się amatorsko programowaniem w 3D, z samą grafiką mam zaś niewiele wspólnego. Doszedłem jednak do wniosku że skoro już kodzę z modelami to warto coś o nich wiedzieć :)

No i tak kształcę się, czytam tutki, czytam posty, ale.... utknąłem w jednym miejscu. Mianowicie, zbudowałem model postaci [3dsmax] i postanowiłem dodać go do silnika graficznego (ogre3D). Problem w tym że na modele złożone nakłada się 'testurę' wyglądającą następująco:

nskingr.jpg

Czyli w zasadzie... pare teksturek, na poszczególne powierzchnie modela umieszczonych w jednym pliku... Nie mam zielonego pojęcia w jaki sposób taki pliczek z teksturkami zbudować i co zrobić by poszczególne jego elementy pasowały na odpowiednie miejsce modela...

Czy można, w 3dsmaxie zbudować model, wziąć pędzel (lub ręcznie nakładać na poszczegolne powierzchnie teksturki z różnych plików), po czym dokonać zapisu zarówno modela, jak i powyższego pliku z teksturami? (w efekcie miałbym model.max i model.jpg)

Z góry dzięki za odpowiedź :)

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

W maxie nie da rady (choć plugin poly boost 2.0 to umożliwia) ale całkiem niezły do malowania po modelach jest Body paint 3d. Później w nim zachowujesz teksturkę i włala.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.