Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

jak zrobic takie odbicia okien na podlodze?? To chyba nie jest zwykly reflection z bumpem i glossinessem tylko jakis anisotropic ale nie umiem tego osiagnac a dobrze wyglada. Moze ktos ma pomysl, tutoriala... cokolwiek...

[Edited on 17-9-2003 by dred]

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

sorry za te robaczki ale nie wiedziałem ze nie działaja polskie znaczki........... tłumacze wiec: jak zrobic takie odbicia okien na podlodze?? To chyba nie jest zwykly reflection z bumpem i glossinessem tylko jakis anisotropic ale nie umiem tego osiagnąc a dobrze wyglada. Moze ktos ma pomysl, tutoriala... cokolwiek...

Napisano
  • Autor

tak i dzialalo przez pierwszy tydzien ale nikt nie odpowiedzial a teraz nie dziala :)

Napisano

Ja je widzę przez cały czas:D A nie wiem czemu ci nie wychodzi reflection z bumpem. Sposób otrzymania zależy od tego w czym to robisz brazil, FR, czy VRay. W VR to zwyczajnie przez glossy. Tylko pic polega na tym, że nie jest to jakieś duże odbicie. Tylko, że za oknem jest cholernie jasno. Dlatego nie widać w podłodze niczego ze środka tylko plamy światła z okien. A rozmycie to już pisałem. (ale pewnie też można osiągnąć przez bumpa)

Napisano

dorzucając swoje 3 grosze: Kanał Specular i Reflection podłogi jest mapowany. Niby detal ale dzięki temu efekt jest jeszcze lepszy...

pozdro