Pat Posted August 2, 2006 Share Posted August 2, 2006 Mam problem z mirrorem w Skin. Otóż kiedy ustawiam centrum zielone vertexy są przesunięte bardziej na prawo. Oczywiście powiecie że sęk w tym, by je dopasować. No też właśnie o to chodzi, że wszelkie ustawienia zawodzą, vertexy zachowują się tak, jakby miały "własne" centrum, nawet kolosalnie wysokie wartości nie pomagają :( Zrobiłem już wiele postaci i nigdy nie miałem tego problemu. Ostatnio jednak musiałem stworzyć serię kilkunastu postaci hi-poly, czasu mało więc się śpieszyłem. No i właśnie taki błąd się zdarza tutaj chyba trzeci raz. Pewnie przez moje niedopatrzenie. Mieliście też takie cuda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pat Posted August 3, 2006 Author Share Posted August 3, 2006 Czemu tematy znikają na tym forum ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLICEK Posted August 3, 2006 Share Posted August 3, 2006 tez nie wiem po co tematy znikaja najglupsze rozwiazanie jakie jest chyba na swiecie. Co do problemu tez mam go czesto pomaga mi kopiowanie z prawej strony modelu do lewej nie wiem czym to sie rozni ale niekiedy poprostu mirror z lewej do prawej poprostu nie dziala i tylko mam tak w maxie8 ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pat Posted August 3, 2006 Author Share Posted August 3, 2006 A ósemce mówisz? hmmm.... no faktycznie, mi to się zdarza właśnie w ósemce. Wcześniej pracowałem na 4 i 6 i było OK. Dziwne. PS. Ekstra avatar! All rządzi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts