Gość Barodatusmagnatus Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 heja , robie rendery do dyplomu i pierwsze kroki w mentalu przy okazji zaliczam. Na renderach pojawiają sie dziwne czarne plamy większe mniejsze nieiwem czym to jest spowodowane , pojawiają sie jak renderuje z załączonym FG . Prosze o pomoc , pozdrówka..
patry Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 Pokaż tego rendera, bo niewiem jak to wygląda.
pietrius Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 gdybyś przeszukał forum pod hasłem plamy (widziałem takich tematów tysiące) to na pewno znajdziesz odpowiedź. Domyślam się że to wina ustawień GI(global illumination) pewnie musisz zwiększyć ilość fotonów.
maciekG Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 jesli uzywasz zwyklych swiatel maxowych ( omni, spot itp.) to prawdopodobnie przez to sprobuj zamienic je na ich odpowiedniki mentalowe (mr omni.. itp.)
Gość Barodatusmagnatus Napisano 3 Sierpień 2006 Napisano 3 Sierpień 2006 Dzieki , poszukałem troche i wygląda na to ze problem stanowią materiały, a mianowicie mapa " falloff " w niektórych materiałach ( np chrom ), teraz musze pomyslec tylko jak to zastąpic hehe ...
Rekomendowane odpowiedzi