Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

wie ktoś jak stwożyć kawałek ulicy w blendeże chodzi mi o ulice z kostki brukowej takiej jak są na chodnika ulica ma być bez chodnika tylko sama ulica prosze opisać krok po kroku bardzo dokładnie bo niewiem co i jak wymiary sam sobie dopasuje tylko powiecie jak. PROSZE O POMOC

• Odpowiedzi 9
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ekhm proponuje tutki przerobic wpierw a znajdziesz je na blender.pl blender3d.pl i wpisz w google tutorial blender i znajdziesz lub pytaj na forach o blenderze. Sam swojego czasu sie bawilem w Blenderze wiec jezeli ci chodzi o bruk taki jak sa chodniki to prosto z cuba za pomoca funkcji extrude i skalowania stworz taka jedna kostke i za pomoca fuknkcji duplicate(czy jakos tak ) dobierajac na zasadzie prob i bledow wartosc az sie ustawia ladnie obok siebie nastepnie obracasz tak skopiowana kostke i ustawiesz na poczatku skowianych tak by do innych pasowala i to samo duplicate . Jezeli nie bedziesz za bardzo umial to bo wykonaniu jednej kostki recznie ustawiasz linie takich kostek w poprzek ulicy a nastepnie je zaznaczasz i kopiujesz wydluzajac ulice . Sam bym uzyl drugiej metody bo prostsza ale jezeli chcesz miec idealnie rowno poukladane to musisz miec duzo cierpliwosci.

Pozdrawiam

P.S. Jezeli linki do innych stron internetowych takich jak te w/w sa nie dozwolone prosze o usuniecie odpowiedzi i z gory przepraszam za ewentualne lamanie regulaminu.

Napisano

Heey. Mam problem. Uruchamiam Blender'a 2.42 (najnowsza wersja) , klikam zakładke Editing, patrze na ramke Mesh a tam nie ma pola SubSurf. W starszej wersji (2.31) była a teraz nie ma. Myslałem że to zależy od tego, czy mam wstawiony jakis obiekt czy nie ale po próbach okazało się że nie... Wiecie może o co chodzi?

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności