tigerjap Napisano 6 Sierpień 2006 Napisano 6 Sierpień 2006 Jestem jeszcze noobem w tworzeniu grafiki w 3ds max, ale chciałem zobaczyć jak to jest zrobić krótki filmik. Stworzyłem wymyślony pokój, wymiary szafek itp wziołem z allegro. Myślałem, ze tworzenie filmików jest dosyć proste lecz się myliłem. Niestety trwa on zaledwie minutę i nie ma w nim świateł (miejscami jest ciemno). Ze światłami pokoik 3d wyglądałby znacznie lepiej lecz renderowanie 1 klatki to 15 minut, zrezygnowałem ze świateł. Niestety miałem pewne problemy z łączeniem plików i dopasowaniem do nich muzyki. Zapraszam do obejrzenia filmiku. Wszelkie słowa krytyki mile widziane. Oto link: http://www.youtube.com/watch?v=HgUAEZbv3Lk PS. Filmik podzielony na 2 części = filmik i siatka w maxie itp
piotrek Napisano 6 Sierpień 2006 Napisano 6 Sierpień 2006 Szczerze mówiąc, to nic ciekawego tu nie ma. Na początku jakośc obrazu odrazu odstrasza - mogłeś wybrać mniej inwazyjną metodę kompresji. Czołówka także niezbyt ciekwawa - w ogóle kamera jest tutaj źle ustawiona. Lepiej byłoby, gdyby było widać jedynie wnętrze tej piwnicy, a nie czrane tło. Napis zbyt zybko znika, co w połączoniu z jakością obrzu nie jest zbyt dobre. Modele prościutkie, ale zupełnie niepotrzebnie zrobiłeś tą animację - trzebabyło przysiąść nad shaderami (nawet nad tymi nie posiedziałeś) i oświetleniem i zrobić porządnego stilla. Wodzenie kamey zupełnie bez sensu, nadal nie wiem jak ten pokój wygląda. Rozumiem, że na początku fajnie jest pobawić się kamerą, ale raczej nie warto tego pokazywać :/ Daruj sobie animację narazie i wyrenderuj porządnie jedną klatkę - shadery, oświetlenie, kadr, kompozycja, tło za oknem, GI i będzie dobrze, a przynajmniej lepiej :)
JmTm00 Napisano 7 Sierpień 2006 Napisano 7 Sierpień 2006 a mi sie podobało jakoś pod koniec jak okno z maksa było widać :D a tak btw. czym grabowałeś ekran?
Rekomendowane odpowiedzi