thorgal Napisano 7 Sierpień 2006 Napisano 7 Sierpień 2006 Witam, potrzebuje pomocy arhitekta, a wiec mam sobie mieszkanko a w nim jeden pokoj tzw "przechodni". I on jest moim problemem.. Chce na klilka lat okolo 2 postawic scianke ktora odgrodzi mi go od innego pokoju.. poradzcie cos.. PS. scianke bede stawial w swiecie żeczywistym tak wiec, rada przydala by sie sensowna moje propozycje to pierwsza i najgorsza oraz 2
mentaller Napisano 7 Sierpień 2006 Napisano 7 Sierpień 2006 napisz jeszcze jakie zastosowanie ma miec ten pokój ;].
thorgal Napisano 7 Sierpień 2006 Autor Napisano 7 Sierpień 2006 pokoj dla 2 osob, chodzi mi tylko o rozsadne oddzielenie pomieszczen
thorgal Napisano 8 Sierpień 2006 Autor Napisano 8 Sierpień 2006 to jak? poradzi mi ktos cos? jeszcze przydalo by sie info ile moze kosztowac postawienie takiej scianki
panopticon Napisano 8 Sierpień 2006 Napisano 8 Sierpień 2006 Pierwsza opcja na pewno nic Ci nie daje i zabiera przestrzeń pokoju dla korytarza, ale druga z tym ścięciem jest po prosyu brzydka. Ponadto nie wiem co tam wciśniesz w ten kąt powstały po takiej ściance. Drzwi też będą się otwierały mało komfortowo. Najlepiej jednak najprościej i niestety stratnie dla przestrzeni - dwie ścianki pod kątem prostym zaraz za drzwiami. Na jednej z nich drzwi do pokoju. W tym mini korytarzu możesz zrobić jakieś półki,szafki, aby się miejsce przydało na coś. Tak sądzę.
thorgal Napisano 8 Sierpień 2006 Autor Napisano 8 Sierpień 2006 ale wtedytez trace duzo przestrzeni.. a tego nie chce
tweety Napisano 8 Sierpień 2006 Napisano 8 Sierpień 2006 postawienie takiej ścianki to tylko koszta płyty regipsowej, haków, śrub, gładzi i farby. więcej nie potrzeba. to rozwiązanie imo jest naklepsze: zawsze możesz coś wsadzić tam gdzie są małe ścianki: Pozdrawiam
tweety Napisano 8 Sierpień 2006 Napisano 8 Sierpień 2006 a poza tym ocenimy to na miejscu. pomierzy się popatrzy i wyrysuje ;)
thorgal Napisano 8 Sierpień 2006 Autor Napisano 8 Sierpień 2006 jak bedziecie na miejscu to sciana juz bedzie ;)
piksar Napisano 8 Sierpień 2006 Napisano 8 Sierpień 2006 to ją przestawimy, wrazie co tweety jak zwykle ma racje
+SeeK+ Napisano 10 Sierpień 2006 Napisano 10 Sierpień 2006 Witam! Moj wujek robil taka scianke, wyglada to calkiem fajnie. O ile sie nie myle zrobil to z takiej plyty (gipsowa? ) nie znam sie na tym, wyszlo mu to calkiem fajnie, wyglada tez w miare solidnie.
..:: WIKTOR ::.. Napisano 10 Sierpień 2006 Napisano 10 Sierpień 2006 Eeee no niezle to jest :) Troche ciasne jednak... :/ Zobaczymy co dalej :) To na 3cim renderze jest ok - mozna umiescic tam chociazby wieszak na ubrania... Mozna tez wmontowac dodatkowe drzwi np. roletowe... To rozwiazanie (3ci render) daje wrazenie ze reszta pokoju nie sqrczyla sie znacznie niz na 1rwszym renderku.
rudylew Napisano 10 Sierpień 2006 Napisano 10 Sierpień 2006 ja nie mam pomyslu lepszego niz ta druga propozycja.. moge tylko poradzic zeby w miare mozliwosci nie stawiac scianki z plyty regipsowej.. bo to jest grube i przepuszcza halas. polecam scianke z dziorawego pustaka o grubosci 4 cm do tego wypelnionego pianka i na to gips. Tak sie teraz robi scianki dzialowe w Hiszpani.. pozdrawiam..
Rekomendowane odpowiedzi